Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.52
BIST 100
9094.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti'den Macron'a sert tepki

AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Macron'un Türkiye'nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.
AK Parti'den Macron'a sert tepki
15 Kasım 2021 18:12:32
AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Macron'un Türkiye'nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Rum tarafı gasp siyasetini sürdürmek için ben tüm gelirleri elde ederim diyerek, haksız, hukuksuz, ahlaksız bir tutum ortaya koydu. KKTC'ye desteğimizi sürdüreceğiz.

Ahıska Türklerinin varlıklarını idame ettirmeleri bizim AK Parti olarak gayemizdir. Ahıska Türkleri milletimize gönülden bağlıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde yaptığı konuşma önümüzdeki dönemini vizyon belgesi olarak kayıtlara geçmiştir.

LİBYA MESELESİ

Libya gündemini yakından takip ediyoruz, en son biliyorsunuz Paris'te bir Libya toplantısı yapıldı. Burada bizim her zaman altını çizdiğimiz bazı değerlendirmelerimiz olacak. Kuşkusuz Libya'da barışın sağlanması Libya halkının iradesiyle olmalıdır. Çeşitli ülkelerin vekalet savaşları veriliyor. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın davet edilmesi de yanlıştır. Bu zirvelerin kalitesinin düştüğünü görüyoruz. Zirvelerin ana temaları bu şekilde zehirleniyor.

MACRON'A SERT TEPKİ

Libya gündemini yakından takip ediyoruz. Paris’te Libya toplantısı yapıldı. Libya’da barışın sağlanması Libya halkı tarafından olmalıdır. Zirveye Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni katılması yanlıştır. Yunanistan’ın katılması ne alakadır. Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır. Türkiye eğitim amacıyla oradadır. Yabancı asker statüsünde Türkiye'nin değerlendirmesi yanlıştır.

Cumhurbaşkanımız Afrika’ya gidiyor, Fransız yayın organlarına bakıyoruz, Erdoğan’ın orada ne işi var deniliyor. Rekabet üretmek yerine dayanışma üretmek daha sağ duyulu olacaktır.

GENÇLİK FESTİVALİ

Yarın Cumhurbaşkanımız katılımıyla bir gençlik festivali başlıyor. Her bir gencimizin kendinden bir şey bulacağı bir festival olacak. Sanal gerçeklikle olarak hazırlıklarımız var. Sinema ile de buluşacaklar. Sporun her türlüsü orada buluşacak. Nitekim akşamları kamp ateşi etrafında söyleşiler yapılacak.

SORULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun görüşmesi

Sayın Karamollaoğlu ile buluşması saatlerce süren iyi geçmiş bir buluşma olarak yansıdı. Aralarında köklü bir hukuk var, Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisi'nde çok yakın arkadaşları var. Bu istişareler bu açıdan faydalıdır. Kuşkusuz herkes bir anda görüşünü değiştirecek bir şey yok. Nitekim Cumhurbaşkanımız ekonomiden dış politikaya kadar net bir şekilde paylaşan bir lider. Hem kıdemi hem tecrübesi açıdan gündemdeki konulara hakim. O açıdan bu buluşmalar her zaman faydalıdır.

Yunanistan konusu

Yunanistan saldırgan bir politika izliyor. Silahsız adaların silahlandırılması gayrihukukidir. Yunan halkının parasını israf etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Biz hem hukuken hakkıyız, hem de sahada her türlü imkana sahibiz. Buna rağmen biz diyoruz ki Yunanistan ile masaya oturalım. Onlar bundan kaçıyor. Yunan Başbakanı Miçotakis'in tek mesaisi, buluştuğu devlet liderlerine Türkiye'yi şikayet etmek, Türkiye ile ilgili yalan söylemek.

BAE ile normalleşme süreci

Çeşitli devletler çeşitli zamanlarda problemler yaşayabiliriz, asıl mesele bu problemleri aşabilmek. Körfez'deki birçok ülkeyle bu sorunların aşılabilmesi için yoğun diyalog önemlidir. BAE ile çeşitli meselelerin çözülmesiyle ilgili görüşmeler devam edecektir.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme videosu

Kim olursa olsun birisi helalleşme dediğinde buna saygı duymak lazım. Ama mesele şu helalleşme dediğinizde bunun altını nasıl dolduracaksınız. Tarihin bazı sıkıntılarından kurtulmaktan bahsedenler kendi partilerinde vatandaşlarımızı üzecek açıklamalar olduğunda buna karşı seslerini çıkarmadılar. Nitekim son olarak vekil sıfatı taşıyan birisinin şehit ailesine küfrüne karşı da sessiz kaldılar.

Lütfü Türkkan'ın şehit yakına küfrü

Küfrü eden kişi önce inkar etti, sonra kabul etti. Fakat özür dilerken bile aileyi dışında tutarak ciddi bir özür bile dileyemedi. CHP, "Bu bir provokasyondur" dedi. Asıl mesele şudur, bu küfre bir mazeret bulma çabasına giriyorlar. Kınanması ve lanetlenmesi gereken bir şeydir. Diyelim ki kurgu, buna rağmen bu küfür meşru mudur? Hem bu olay kurgu değildir, kameraların önünde gerçekleşmiştir. Net bir durum var ortada.

Naci Bostancı'nın görev değişikliği

2023 seçimlerine dönük çalışmalar konusunda yeni görevler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. MKYK üyelerimizle birlikte bir istişare oldu ve görevi için İsmet Yılmaz ismi ön plana çıktı. Fakat karar Grup Toplantısı'nda verilecek.

Başak Cengiz cinayeti

Hepimize en çok yaralayan şey bir caninin elinde bir kılıçla, "Sadece savunmasız olduğu için onu öldürdüm" demesi. Bu zihniyetin sokaklarda bu şekilde dolaşması tabi ki teyakkuzu artırmamız gerektiğini gösterdi. Bu zihniyet ile mücadele etmek zorundayız.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan