Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti kongreye gidiyor

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapıyor.
AK Parti kongreye gidiyor
11 Ağustos 2014 16:30:00
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapıyor.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yeni genel başkan seçmek için kongre yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevini 28 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan'a devredecek.

İşte Çelik'in yaptığı açıklamadan satır başları:

Toplantı halen devam ediyor. Basın toplantısını, toplantı bitmeden öne almak durumundayım.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız iradesini ortaya koydu. Biz katılımın daha yüksek olmasını isterdik. Düşük kalmasının bazı sebepleri var. bizce en önemli sebeplerinden birisi Ağustos ayı rehavet ayıdır, tatil ayıdır. Hareketliliğin en yüksek düzeyde olduğu aylardan birisidir. Doğu güneydoğuda pamuk toplamaya gider, Karadeniz'de çay toplamaya gider. Memleketteki köylerine gittiler. Yurtdışını zaten ifade etmiyorum. Bununla ilgili gerekli değerlendirmeler yapıldı. Yine büyükşehirlerde inşaatlarda çalışmak üzere çalışmak durumunda olanlar var.

Biz yüzde 89-90'lık katılım oranlarına alışık olduğumuz için bu bize düşük geliyor ama yüzde 70 ve üstünün normal kabul edilmesi gerekiyor. Aşağı yukarı sonuçlar netleşti. Sayın Başbakanımız yüzde 52'ye yakın bir oy aldı, İhsanoğlu 38,4, Demirtaş da 9,8 gibi bir oy aldı. Ben hayırlara veslie olmasını diliyorum. Seçim bitti bir başka tartışma var.

Sayın Abdullah Gül 7 yıl boyunca dolu dolu bir cumhurbaşkanlığı geçirdi.

Sayın Erdoğan'ın Başbakanlığı başkalarınkine benzemediği gibi cumhurbaşkanlığı da benzemeyecek.

28 Ağustos'ta Başbakanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı sona erecek.

AK Parti olağanüstü kongresini 27 Ağustos Çarşamba günü saat 10:00'da tek madde ile yapacak.

Bahçeli'nin kendini gözden geçirmesi lazım. Her kelimesi küfür olan Bahçeli'nin konuşmasını tabanı ve halk da yakışıksız karşılıyordur.

Bizde bir sonraki seçim bu pazartesi başlamıştır.

Sayın Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesi kadar doğal bir şey olamaz. Gül ve Erdoğan birbirlerinin alternatifi değil mütemmim cüzüdür. Çatışma yaratmak isteyenler yine hayal kırıklığı yaşayacaktır.

Kongre tarihinin Gül'ün istifasından önce olmasının nedeni sorusuna: Tarih Erdoğan'ın partiden ayrılma tarihine göre belirlendi.

Kaynak: Haber7