Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.26
Gram Altın
2922.51
BIST 100
9921.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aile ve Hukuk'a etkin bir bakış

Hukukçular Derneği'nin yayın organı, İdeal Hukuk Dergisi'nin Aile ve Hukuk konulu 13. Sayısı bugün gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.
Aile ve Hukuk'a etkin bir bakış
13 Haziran 2015 14:55:00
Hukukçular Derneği'nin yayın organı, İdeal Hukuk Dergisi'nin Aile ve Hukuk konulu 13. Sayısı bugün gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.

ÖZLEM DOĞAN/ İSTANBUL

Hukukçular Derneği'nin yayın organı İdeal Hukuk Dergisi'nin tanıtım toplantısı ASKON'da gerçekleşti. Toplantıya Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı, İdeal Hukuk Dergisi adına Genel Yayın Yönetmeni Av. Ferhat Akkaya, Editör Av. Şebnem Taşan Kurt, Sorumlu Müdür Av. Cihad Madran ve yayın kurulu üyeleri katıldı. Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı, Hukukçular Derneği'nin Türkiye'de faaliyet gösteren önemli STK'lardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye ve İstanbul eksenli hukuk camiasının sorunlarına dönük olarak gayret sarf ediyoruz" dedi.

AİLE VE HUKUK KAVRAMI YOZLAŞTI

Günümüzde aile ve hukuk kavramlarının yozlaştığını ifade eden Şebnem Kurt ise, İdeal Hukuk dergisinin yeni sayısında özellikle Aile ve Hukuk konularının ele alındığını ve alanında uzman hukukçuların yazılarına yer verildiğine dikkat çekti.

BATI'YA GÖRE DEĞİL, FITRATA GÖRE ÇÖZÜM

Av. Necati Ceylan, toplumun inanç ve değerlerine göre olayları ele alarak, sosyal ve kültürel açıdan hadiseleri inceleyen hukukçuların çıkardığı İdeal Hukuk dergisinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bilime ve ilime önem vermemiz lazım. Batı'ya göre değil, fıtrata göre çözümler üretmeliyiz."

ZAFER HAKK'INDIR

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, her alanda nasılsanız öyle idare olursunuz hadisine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Biz bir pergel gibiyiz; bir ayağımız şeriatta öbür ayağımızla da 72 milleti devrediyoruz. Ama hiçbirinde hikmeti bulamazsak ayağımızı kaldırıp o tarafa geçmeyiz. Her zaman ayağımızı sabit tutmamız gerekir. Biz vazifemizi yapalım, zafer zaten hakkındır."