Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.42
Gram Altın
2489.37
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ahmet Şimşirgil'den Fatih Terim'e sert cevap

Yaptığı maç yorumuna 'uzmanlık alanı değil' diyerek kızıp TRT'ye ambargo koyan Fatih Terim'e, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den cevap geldi: Gıda mühendisi değilim ama yemeğin tadını bilirim.
Ahmet Şimşirgil'den Fatih Terim'e sert cevap
23 Haziran 2016 10:38:00
Yaptığı maç yorumuna 'uzmanlık alanı değil' diyerek kızıp TRT'ye ambargo koyan Fatih Terim'e, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den cevap geldi: Gıda mühendisi değilim ama yemeğin tadını bilirim.

Tarih profesörü Ahmet Şimşirgil, Türkiye'nin 3-0 yenildiği İspanya maçından sonra TRT'de yaptığı yorumla geceye damgasını vurdu. Hezimetin ardından kameralar karşısına geçen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Şimşirgil'i eleştirdi. Önceki günkü Çek karşılaşmasından sonra da tepki için TRT'den soru almadı. Terim'in hareketine Ahmet Şimşirgil'den cevap gecikmedi. Yaşananları gazetemize anlatan Şimşirgil şunları söyledi:

O MAÇTA RUH EKSİKTİHocam o gece ne demek istediniz?Gündem Ötesi'ne konuk oldum. Programdan önce maçı izledik. Açıkçası mücadelesiz, gayretsiz, heyecansız, koşmayan bir millu00ee takımımız vardı. Netice itibarıyla bütün herkes izliyor. Bigane kalamıyorsunuz. Program başladığında sunucu, üzgün olduğunu ifade etti. Ben de millu00ee takımın asıl yenilmesine değil, futbolcularda bir iştah olmadığına üzüldüğümü söyledim. Bizim oyuncularımız, seçilmiş insanlar. Yeteneksiz, kalitesiz, başarısız değiller ki... 11 kişi koca bir milleti temsil ediyor. İspanya maçında eksik olan bir şey vardı, o da ruhtu. Buradan hareketle tarihten bir iki misal verdim. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul önüne geldiğinde 70 bin kişilik ordunun yarım saat içinde nasıl yerleştiğini anlattım. Neticede bir tarih programı, ben de meseleyi tarih şuuruna getirdim. İnsanlar bütün herkesi ilgilendiren alanlarda bunu hep yapar. Tıp tarihi var, futbol tarihi var, her şeyin tarihi var.

TERİM BENİ DİNLEMEMİŞFatih Terim'in sözlerinizi eleştirmesi tartışmayı da beraberinde getirdi. Terim size "Uzman değil" imasında bulundu. Ne dersiniz?Beni üzen en önemli nokta şu; Fatih Terim beni dinlememiş. Ya birilerinin dolduruşuyla ya da gazete kupürleriyle bir şeyler söyledi. Güya ben "Futbolcuları alın gelin, yapamıyorsunuz" demişim. Bunu demedim ki... Madem bir muhataba cevap vereceksiniz, onu iyice dinlemelisiniz. Önce "koskoca tarih profesörü" diyorsunuz, sonra millu00ee takıma dedim diyorsunuz. Ayrıca biz koskoca profesör de değiliz. Fakat ne söylemiş diye önce bir dinlenir. Beni dinlemeden konuştu. İkincisi; profesör söyleyemezmiş. Pekiyi Fatih Terim, ramazanın başında oruçla ilgili konuşurken kendisi din alimi miydi? Bir kişi yanlış söylediği zaman 'İlmince konuş' derler. Mesela, Fatih Terim, 'Gençler siz seferisiniz, seferilikte oruç farz değildir. Tutmayabilirsiniz. Kaza edersiniz' deseydi Türkiye'de bir tek kişi itiraz edemezdi. Çünkü doğru bir söz... Ben hangi yanlış sözü söyledim ki Terim bana tarihçiliğimi hatırlatıyor? Gıda mühendisi değilim ama akşam yediğim yemeğin lezzetli mi değil mi, tuzlu mu tuzsuz mu olduğunu anlarım. O zaman gıda mühendisi mi söyleyecek bunu? Kaldı ki Terim'e falan oyuncuyu niye oynatmadın, şu oyuncu niye bu mevkide oynadı da demedim. Bunları da demiş olabilirdim. Sen nereden biliyorsun benim neyi bilip neyi bilmediğimi? Tarihçi olduk diye hiç bir şeyden anlamaz mıyız? Din, spor, edebiyat bilmez miyiz?

TRT'NİN NE SUÇU VAR?Peki Terim, TRT'ye ambargo koydu. Bu konuda ne diyorsunuz?Aslında Fatih Terim sıkıntılı. Bu onu gösteriyor. Kendisine bizim de tasvip etmediğimiz hakaretler yapıldı. Kızılacak noktaya kızmayıp, kızılmayacak şeye kızıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Ben TRT'nin maaşlı bir adamı değilim. TRT'de program da yapmıyorum. Bir arkadaş davet ediyor ki bu beni ilk çağırışı değil, bir yorum yapıyorum. TRT'nin burada ne suçu olabilir? Benim üzerimden yine hata yapıyor. Bu Türkiye'nin televizyonu ve sen Türkiye'nin antrenörüsün. Fatih Terim, bulunduğu mevkiyi bilmiyor. Kibir sahibi olmayacaksın. Kibir yanlış yaptırıyor insana. Sen 78 milyonu temsil ediyorsun. Bunun hakkını vereceksin. Bunları söylemenin nesi suç? Millet için oynamadınız mı ki konuşmayarak milleti cezalandırıyorsun? (TÜRKİYE)