Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2429.38
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AHMET KAYA KİMDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?

Ahmet Kaya kimdir ne zaman öldü sorusu sevenleri tarafından merak ediliyor. 16 Kasım 2000 yılında vefat eden Ahmet Kaya'nın bugün ölüm yıl dönümü.
AHMET KAYA KİMDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?
16 Kasım 2022 11:11:22
Ahmet Kaya kimdir ne zaman öldü sorusu sevenleri tarafından merak ediliyor. 16 Kasım 2000 yılında vefat eden Ahmet Kaya'nın bugün ölüm yıl dönümü.

Ahmet Kaya kimdir, ne zaman öldü sorusu sevenleri tarafından merak ediliyor. 16 Kasım 2000 yılında vefat eden Ahmet Kaya'nın bugün ölüm yıl dönümü.

Sevilen sanatçı Ahmet Kaya, bugün ölüm yıl dönümü olması sebebiyle yeniden gündeme geldi. Sevenlerinin merak ettiği soruların başında Ahmet Kaya ne zaman öldü, Ahmet Kaya nasıl öldü soruları geliyor. Ölüm nedeni ve ölüm zamanı merak edilen sanatçı geçirdiği bir kalp krizi sonucu 16 Kasım 2000 yılında vefat etti.

AHMET KAYA KİMDİR?

Ahmet Kaya kimdir sorusunu merak edenler, arama motorları üzerinden Kaya ile ilgili araştırma yapmaya başladı. 1957 yılında Malatya'da doğan Ahmet Kaya'nın babası Adıyamanlı, annesi ise Malatyalıdır. Ahmet Kaya ailenin 5. çocuğudur. Babası Sümerbank dokuma fabrika fabrikasında işçi olan Ahmet Kaya ilk okul eğitimini Malatya'da tamamladı. Ahmet Kaya müzik hayatıyla henüz 6 yaşındayken babasının ona bağlama hediye etmesi ile tanıştı. Eğitim hayatını devam ettirirken aynı zamanda kaset ve plak satan bir dükkanda çalışma hayatına da atılmış bulundu. Geçim sıkıntısı yaşayan aile İstanbul'a göz etmek durumunda kaldı. Maddi imkansızlıklardan ötürü Ahmet Kaya okul hayatına ara verdi. Farklı işlerde çalışan Kaya, çıraklık yaptı. Küçük şehirden büyük bir kente geçiş dönemi alışma süresi açısından bir takım zorlukları da beraberinde getirdi. Askerliğini Gelibolu'da yapan Ahmet Kaya askerliğini tamamladıktan sonra Emine adında bir hanım ile evlendi. Bu evlilikten bir kız çocukları dünyaya gelen çift evliliğini sürdüremedi. Ardından Yusuf Hayaloğlu'nun kız kardeşi Gülten Hayaloğlu ile tanışan Ahmet Kaya ikinci evliliğini Gülten Hayaloğlu ile yaptı. Bu evlilikten de bir kızı olan Ahmet Kaya'nın 2 kız çocuğu vardır. 1984 yılında sanat hayatı başlayan Ahmet Kaya uzun uğraşlar sonucu 'Ağlama Bebeğim' albümünü çıkardı. Özgün müziğin usta sanatçısı olarak anılan Ahmet Kaya bir çok albüm çıkardı. Sevilen sanatçı sabah saatlerinde ilaçlarını aldığı sırada kalp krizi geçiren Ahmet Kaya vefatından önce Hoşça kalın Gözüm albümünün kayıtları için çalışıyordu.

ahmet Kaya hayatı_cef9199b0c3132d1e9c25fca3d815772.jpg