Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.12
Gram Altın
2865.33
BIST 100
9929.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'AGİT'e güven olmaz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'İrademizle gerçekleştirdiğimiz sistem değişikliği, vesayet odaklarının kirli çarkını kırma imkanı verirken, onların aparatlarını da sonlandıracak gücü bize verecektir" dedi.
'AGİT'e güven olmaz'
22 Nisan 2017 09:31:00
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'İrademizle gerçekleştirdiğimiz sistem değişikliği, vesayet odaklarının kirli çarkını kırma imkanı verirken, onların aparatlarını da sonlandıracak gücü bize verecektir" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, 16 Nisan Anayasa Referandumu sonuçları, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı ve 4.Dönem Toplu Sözleşmesi'ne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hadi oradan diyebiliriz

16 Nisan'da yapılan referanduma katılımın yüzde 85 olduğunun altını çizen Yalçın, "Sandıktan Evet'in çıkması, birilerine gereken dersi vermiştir. PKK ile ilişkisi tescillenmiş üyelerden oluşan AGİT'in raporuna güven olmaz. Onlara ancak hadi oradan diyebiliriz. Fakat alışacaklar. Türkiye, değerleriyle, tarihiyle bir öznedir. Milletimiz özne olma bilincini ortaya koymuştur" dedi.

Bahaneleri kalmadı

Türkiye'nin son altı yedi yıldır devamlı operasyona maruz kaldığını vurgulayan Yalçın, Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerinin bu operasyonların en büyükleri olduğunu hatırlattı. Yalçın, "Bugünkü konjonktürde, hala kıpırdanmaya çalışanlar var. Fakat o günler eskide kaldı. İrademizle gerçekleştirdiğimiz sistem değişikliği, vesayet odaklarının kirli çarkını kırma imkanı verirken, onların aparatlarını da sonlandıracak gücü bize verecektir. Şimdi yeni uğraşlar zamanıdır. Bu değişiklik paketi Bismillah niteliğindedir. Özgürlüklerin genişletilmesi, gücün yeniden tahkim edilmesi, paylaşım sisteminin adil bir şekilde düzenlenmesi ve sivil alanın iradesinin önünün sonuna kadar açılması için yeni hamleler yapılması gerekiyor. Buradan özellikle siyaset yapıcılara sesleniyorum: Millet üzerine düşen görevi yerine getirdi. Sıra siyasette. Bahane kalmadı. Şimdi güçlü bir restorasyon yapmanın vaktidir.

1 Mayıs, Kütahya'da

1 Mayıs'I Kütahya'da kutlayacaklarını açıklayans Ali Yalçın, "Bu yıl da, emek örgütü kimliğimize bakan yönüyle tarihteki ilk toplu sözleşmenin imzalandığı, milli ve yerli duruşumuz yönüyle milletimizin diriliş çağrısının ilk yankılandığı Kütahya'da olacağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, Kütahya'da Zafer Meydan'ın da kutlayacağız" diye konuştu.

Temsil yetkisi bizde

ILO Anayasası'na göre ILO'da temsil yetkisinin en fazla üyeye sahip kuruluşa ait olduğunu hatırlatan Yalçın "En fazla üyeye sahip olması dolayısıyla Türk-İş, 1952'den bugüne kadar ILO'nun Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türkiye'nin emek kesimini temsil ediyordu. Üye sayısı bakımında Türk-İş'i geçtiğimiz için haziranda Cenevre'de yapılacak 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda ülkemizin emek kesimi delegeliğini Memur-Sen olarak biz temsil edeceğiz" dedi.

Hakkımız olanı alacağız

Yalçın, "4. Dönem Toplu Sözleşme masasına Memur-sen olarak taşıyacağımız teklifler, tartışıp pazarlık yapacağımız hususlar, pastadan pay kapma değil emeğin ürettiğinden, Türkiye'nin büyümesinden hakkımızı alma odaklı olacak. Hakkımız olanı almaktan imtina etmeyeceğimizi, hakkımız olmayanı almaya tevessül etmeyeceğimizi bir kez daha göstereceğiz" dedi.