Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ağaoğlu'nun 'Bakırköy 46' Projesi Sorgulanıyor

Yolsuzluk operasyonunun TOKİ ayağında Bakan Bayraktar'ın oğlu ve danışmanı da gözaltında. Ali Ağaoğlu da 'Bakırköy 46' projesiyle emniyette.
Ağaoğlu'nun 'Bakırköy 46' Projesi Sorgulanıyor
18 Aralık 2013 11:32:00
Yolsuzluk operasyonunun TOKİ ayağında Bakan Bayraktar'ın oğlu ve danışmanı da gözaltında. Ali Ağaoğlu da 'Bakırköy 46' projesiyle emniyette.

İstanbul 'da dün gerçekleşen üç ayaklı operasyonun bir ayağı da TOKİ oldu. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı Sadık Soylu, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğluAbdullah Oğuz Bayraktar, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, işadamıAli Ağaoğlu, Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca gibi isimlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. İddialar kan donduracak cinsten. Şüphelilerin 'İmar Yasası'na muhalefet, devlet malına zarar verme, rüşvet, kurul kararları ve belediye meclis kararlarına uymama' suçlarıyla sorgulandıkları iddia edildi.

ARAZİLER YANDAŞ ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Soruşturmadaki iddialar arasında, sıradan vatandaşın belediyelere başvurarak imar değişikliği istediği ve oybirliğiyle reddedildiği birçok arazinin, bakanlık uhdesine alınarak yandaş şirketlere peşkeş çekildiği ve milyar dolarlık vurgunlara imza atıldığı gibi suçlamalar var. İnşaat ihalesi verilen şirketlerin altyapı işlerinin Bakan Bayraktar'ın oğlunun gizli sahibi olduğu şirketlere gittiği, projeler önündeki engellerin de Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın müdahaleleriyle kaldırıldığı öne sürülüyor.

AĞAOĞLU'NA 'BAKIRKÖY 46' SORGUSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazına rağmen işadamı Ağaoğlu'nun 'Bakırköy46' projesindeki yapmak istediği usu00fblsüz değişikliklerle ilgili de Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından imar değişikliği gerçekleştirildiği ileri sürülüyor. Bu değişiklikle ilgili Abdullah Oğuz Bayraktar, Ali Ağaoğlu ve çok sayıda bürokratın ifadeleri alınacak. Soruşturma dosyasında, imar ruhsatı verme yetkisinin normalde belediyelerde olduğu vurgulanarak, belediyeler üç ay içinde ruhsatları onaylamazsa Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girdiği, belediyelerdeki bu dosyaların özellikle bekletildiği iddia ediliyor.

haberler.com