Dolar (USD)
32.70
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2520.58
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Afgan aileyle 'kardeş' oldular

Ülkelerindeki savaştan kaçarak sığındıkları Manisa'da zor şartlarda yaşayan Afganistanlı Navabi ailesine Manisalı Mertyürek ailesi 'kardeş aile' oldu.
Afgan aileyle 'kardeş' oldular
10 May 2016 17:43:00
Ülkelerindeki savaştan kaçarak sığındıkları Manisa'da zor şartlarda yaşayan Afganistanlı Navabi ailesine Manisalı Mertyürek ailesi 'kardeş aile' oldu.

Manisalı Mertyürek ailesi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanAfganistanlı Navabi ailesi ile "kardeş aile" olarak, acılarını unutturmaya gayret ediyor.

Manisa Anadolu Öğrenci Birliği tarafından yürütülen "Sen de yaralı bir yüreğe dokun" projesi kapsamında, iki çocuklu Necibe ve Şaban Mertyürek çifti, Afganistan'ın başkenti Kabil'den gelerek Manisa'ya yerleşen 3 çocuklu Masuma ve Zabih Navabi çiftiyle kardeş aile oldu.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan Mertyürek çifti, çocuklarıyla birlikte haftanın 3 günü Yunusemre ilçesinde merkeze 10 kilometre uzaklıktaki bir çiftlikte hayat mücadelesi veren Navabi ailesini ziyaret ederek dertlerine ortak oluyor. Necibe Mertyürek, anne Masuma Navabi (39) ile mutfağa girerek yemek yapıyor, sofrayı hazırlıyor. Aynı tabaktan yemek yerken Afgan çocukları da tıpkı kendi çocuğu gibi severek onlara ikinci bir anne şefkatini veriyor.

AA muhabirine yaptığı açıklamada eşinin, ülkesindeki terör örgütleri tarafından öldürüldüğünü anlatan Afgan anne Navabi, 8 ay önce Türkiye'ye sığındıklarını, gelenekleri gereği kocasının kardeşi Zabih Navabi (35) ile kısa süre önce evlendiğini anlattı.

Hayata adeta küstüğünü belirten Navabi, Mertyürek ailesinin kendilerine ilgi göstermesi nedeniyle yeniden doğmuş gibi sevindiğini belirterek, en büyük arzusunun çocukları Serajudin (12), Ahmet (11) ve Soniya'ya (4) iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu kaydetti.

Afgan aile ve kendi çocukları İrşat (12) ve Esila (7) ile oyun parkına giden Necibe Mertyürek ise kendilerine "kardeş aile" teklifi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini belirtti.

"Bu aileler eğer muhacir olmasaydı bizler de ensar olamazdık" diyen Mertyürek, "Onların çektikleri zorlukları, savaş ortamında yaşadıkları acıları düşününce hiç koşulsuz, düşünmeden, kardeş aile olmayı kabul ettim. Onlarla gerçek bir kardeş aile olmayı arzuluyoruz. Onları kendi evimize çağırıyoruz, biz onlara gidiyoruz." dedi.