AFAD''dan deprem açıklaması
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.
14 kişi hayatını kaybetti
Depremin 40 saniye sürdüğü bildirildi. Depremde, İlk belirlemelere göre, Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetti 12 kişi yaralandı. Malatya'da ise 6 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.
76 artçı deprem kaydedildi
Deprem sonrasında bölgede, büyüklükleri 2,4 ile 5,4 arasında değişen 76 artçı deprem kaydedildi. Depremde, 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Elazığ il AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan binalara müdahale ediyor. Maden ve Sivrice ilçelerinde de yıkılan binalar olduğu belirtildi.
"Tüm çevre iller bölgeye karayoluyla ulaşım sağlamaktadır"
Elazığ havaalanının çalışır durumda olduğunun belirtildiği açıklamada, "Tüm çevre iller bölgeye karayoluyla ulaşım sağlamaktadır. Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir." denildi.
"Toplamda 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir"
AFAD'ın açıklamasında, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm afet ve acil durum yönetimi merkezlerinin (AADYM) aktif hale geçirildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"AFAD’ın Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Batman, Bayburt, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat ve Van il müdürlükleri; Jandarma Arama Kurtarma, Gümüşhane UMKE ile İstanbul ve Mersin itfaiyelerinden, toplamda 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir."
Bölgeye çadır, yatak ve battaniye sevk edildi
AFAD Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Kahramanmaraş, Mardin ve Muş lojistik depolarından bölgeye bin 689 çadır, bin 656 yatak ve bin 200 battaniye sevk edildi.
28 çalışma grubu faaliyete geçirildi
Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildi.
"Telefon görüşmesi" uyarısı
Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği konusunda uyaran AFAD, şöyle devam etti:
"Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz önem arz ediyor. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.