Nuran öğretmen çocuklara gönüllü eğitim veriyor
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören beldesinde depremzede çocuklar, okul özlemini çadırda oluşturulan sınıfta gönüllü öğretmenleriyle gideriyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremleri Adana'da yaşayan ve memleketi Gölbaşı'na gelen matematik öğretmeni Nuran Çiçek, depremzede çocuklara eğitim vermek için Belören sakinleriyle "çadır sınıf" oluşturdu.
Tahta ve sıraların kurulduğu çadırda verilen derslere öğrenciler ilgi gösterdi.
Günün belli saatlerinde çadırda toplanan çocuklar, Nuran öğretmenin verdiği dersleri can kulağıyla dinliyor. Afetzede çocuklar, ders saatleri dışında ise çadır önünde oyunlar oynayıp, güzel vakit geçiriyor.
Öğretmen Nuran Çiçek, AA muhabirine, bahçedeki çadırın sınıfa dönüştürülmesinin iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü belirterek, "İlk telaşı atlattıktan sonra çocukların daha fazla depremden etkilenmemesi için bir şeyler yapmak istedim. Bunu duyan çocuklar, kitaplarını alıp bahçedeki çadıra koştu." dedi.
- "Onlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana"
Eğitimi iki haftadır sürdürdüklerini, yaklaşık 20 öğrencisinin olduğunu anlatan Çiçek, ders programının matematik ağırlıklı olduğunu belirtti.
Çiçek, çocukların eğitim seviyelerin iyi olduğunu dile getirerek, "Çocukların deprem psikolojisinden uzaklaşıp biraz daha eğitim ortamına gelmelerinden memnunum. Onlara bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana." diye konuştu.
- Anneleri öğretmenleri oldu
Çadır sınıftaki eğitime katılan öğrencilerden Nuran Çiçek'in kızı Defne Çiçek de Adana'da depremi yaşadıktan sonra Adıyaman'daki dedesinin yanına geldiklerini belirtti.
Burada kurulan çadırda eğitime devam ettiklerini anlatan Çiçek, "Çadır sınıfta annem aynı zamanda öğretmenim oldu. Birleştirilmiş sınıfla herkes burada kendi eğitimine devam etti. Deprem psikolojisinden uzaklaşıp ders işliyoruz. Çadırda eğitim biraz farklı. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
Nuran Çiçek'in oğlu Kerem Çiçek de tanıdıklarıyla aynı çadırda ders işlediklerini, teneffüslerde oyun oynayıp eğlendiklerini belirtti.
Öğrencilerden Ozan Özmen de ikinci dönem işleyecekleri konuları çadırda Nuran öğretmen sayesinde öğrenme fırsatı bulduklarını söyledi.
Matematik dersinde iki konu bitirdiğini anlatan Özmen, "Deprem nedeniyle okula gidemediğim günlerde çadırda eğitim görüyoruz." dedi.
Ana sınıfı öğrencisi Yusuf Eymen Çiçek de ağabeyi ve ablalarıyla aynı çadırda eğitime katıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.
Mert Bakır ise okuldaki kadar olmasa da çadırda eğitim imkanı buldukları için şanslı olduklarını söyledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.