Bakan Tunç Kur'an'a karşı yapılan çirkin saldırıyı kınadı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İsveç'te Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirtti. Bakan Tunç, özgürlük ve demokrasi adı altında bu tür saldırılara izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Tunç, İsveç hükümetini uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeye ve İslam dinine ve tüm Müslümanlara yönelik bu nefret suçunu önlemek için gerekli tedbirleri bir an önce alması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, yetkili makamların saldırganlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatması gerektiğini ifade etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İsveç'te yapılan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılardan dolayı, dini değerlere yönelik aşağılayıcı eylemler sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturmalar başlatıldığı belirtilmiş ve Rasmus Paludan, Salvan Momika ve diğer 8 şüpheli hakkında yakalama emri düzenlendiği aktarılmıştır.
Bakan Tunç, konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından güvenlik birimlerine ve siber suçlarla mücadele birimlerine talimat verildiğini ve şüphelilerin açık kimlik bilgilerinin ve suç delillerinin tespiti için geniş ve kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.
Sıklıkla Kur'an'a yönellik provokasyonların merkezi olan İsveç'te geçtiğimiz günlerde yine kutsal kitabımıza yönelik çirkin saldırılar olmuştu. Şubat ayında Irak asıllı Salwan Momika ve Afrika kökenli Chris Makoundout, İsveç'teki büyükelçiliklerin önünde Kur'an-ı Kerim yakmaya kalkışmışlardı, ancak polis güvenlik gerekçesiyle bu provokasyonlara izin vermemişti.
Momika ve Makoundout, polisin bu kararını mahkemeye taşımış ve İsveç İdare Mahkemesi, güvenlik riski endişelerinin gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığı gerekçesiyle polisin kararını iptal etmişti. Bu kararın üzerine Stockholm polisi, Yüksek Mahkemeye başvurmuş ve Yüksek Mahkeme, polisin "Kur'an-ı Kerim yakma yasağını" onaylayarak 12 Haziran'da kaldırmıştı.
Bayram gününde, Stockholm'deki Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önünde geniş polis koruması altında gerçekleşen eylemde Salwan Momika, Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etmiş ve kitabı ateşe vermişti. Emniyet, olayın yatıştırılması ve çatışma yaşanmaması için bütün polis güçlerini caminin önüne çağırmıştı.
Yılmaz Tunç, Türk hukukçu ve siyasetçi olarak 1 Şubat 1971 tarihinde Bartın'ın Ulus ilçesinde doğdu. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Mali Hukuk alanında yüksek lisans yaparak akademik bilgisini geliştirdi.
Kariyerine serbest avukatlıkla başlayan Tunç, daha sonra İstanbul Barosu'nda Ceza Muhakemesi Kanunu servisinde görev aldı. Siyasi hayatına ise AK Parti'de belediye meclis üyeliği ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerle devam etti.
2007'den 2023'e kadar tam 5 yasama dönemi boyunca AK Parti'den Bartın milletvekili olarak görev yaptı. Parlamentoda önemli komisyonlarda yer aldı ve 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca 2022-2023 yıllarında TBMM AK Parti Grup Başkanvekili olarak da çalıştı.
3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Adalet Bakanı olarak atanarak, Türkiye'nin önemli bakanlıklarından birini üstlendi.
Özel yaşamında evli ve üç çocuk babası olan Yılmaz Tunç, siyasi kariyeri boyunca dikkat çekici ve etkili çalışmalarıyla tanınmaktadır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.