Adalet Bakanı Tunç, İstanbul'da avukatlarla buluştu
Bakan Tunç, AK Parti İstanbul İl Seçim İşleri Başkanlığı 1. Bölge Avukatlar Buluşması'na katıldı.
Burada konuşan Tunç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve yeni yargı reformu çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
İsrail'in Gazze'ye acımasız şekilde sürdürdüğü saldırılara uluslararası camia tarafından ciddi tepki gösterilmemesini eleştiren Tunç, şöyle konuştu:
"İsrail'in bu saldırıları soykırım suçudur. Bu insanlık suçunu işleyenler, önünde sonunda insanlık önünde bunun hesabını verecekler. BM İnsan Hakları Konseyi var. Çocuklar öldürülürken niye hala duruyorsunuz? Hemen gidip inceleme yapmanız lazım. Verileri toplayıp soruşturma komisyonuyla Uluslararası Ceza Mahkemesinin huzuruna getirmeniz lazım. İnşallah o suçların Uluslararası Ceza Mahkemesine getirileceği günler de gelecek.''
Bakan Tunç, dünyanın sessizliğine karşı Türkiye'nin her zaman doğruları söylemeye devam edeceğini ve Filistin'i destekleyeceğini vurguladı.
Türkiye'nin insani yardım ve diplomasi alanında, saldırıların ilk gününden itibaren önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Tunç, "Biz Türkiye olarak, özellikle Cumhurbaşkanımız, ilk günden bugüne yaklaşık 30 devlet büyüğüyle görüştü. Akan kanın ve çocuk katliamlarının durması için önceliğimiz ateşkesin sağlanması. Dışişleri Bakanımız da bölgeye giderek bölge liderleriyle görüşmeler yaptı. Yoğun bir diplomasi çabası gerçekleştiriliyor. "ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, barışı sağlamakla görevli uluslararası kurumların bu süreçte yetersiz kaldığına dikkati çekerek, "İnsani yardım önergesi bile BM Güvenlik Konseyine getiriliyor, reddediliyor. Bu ne demektir? 'Savaşa devam.' diyorlar. Böyle bir adalet, böyle bir uluslararası düzen olabilir mi?" diye sordu.
- "Yargı reformuyla ilgili çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor"
Yargı reformuna ilişkin çalışmalara da değinen Tunç, "Vatandaşların yargıya güvenini en üst noktaya çıkarma, güvenilir bir adalet sisteminin gelişimi için 21 yıl nasıl çalışmışsak bunu daha da ileriye götürmenin gayreti içinde olacağız.'' diye konuştu.
Adalet sisteminin güçlenmesi için hakim ve savcı yetiştirmeye özel önem verildiğini anlatan Tunç, hakim ve savcı sayısının 9 binden 25 bine çıkarıldığını ve meslek içi eğitimlere aralıksız devam ettiklerini söyledi.
Tunç, yargı reformu çalışmalarına ilişkin, "Çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor. Tüm görüşleri ve önerileri dinliyoruz. Hakim, savcılarımızdan, yargı dünyamızdan, akademisyenlerden, vatandaşlardan alacağımız görüşler doğrultusunda yeni bir Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlayıp Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da kamuoyu ile paylaştıktan sonra o hedefleri tutturmak için gece gündüz çalışmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, konuşmasının ardından sorunlarını dinlediği avukatlarla sohbet etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.