Abdullah Gül'ü hiç böyle görmediniz!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1989 yılında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarakçalıştığı dönemde, Bulgaristan'dan sınır dışı edilenTürk kökenli vatandaşları Dereköy Sınır Kapısı'ndankarşılarken ve tampon bölgede incelemelerdebulunurken çekildiği fotoğraflar ortaya çıktı.
İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve yanındakidönemin ekonomi uzmanı Abdullah Gül'ün, dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven, İl Emniyet Müdürü Naci Yurtman ve bazı yerel yetkililerin tampon bölgede yaptığı incelemeleri kare kare fotoğraflayan Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yayın yapan Günyüzü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Şenol Goncagül, paylaştı.
GENÇ UZMANIN GÜL OLDUĞUNU SONRADAN ANLADI Tarihi gün ışığına çıkaran Gazeteci Şenol Goncagül, 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göç olduğunu ve İslam Bankası Başkanı'nın, göç ile ilgili olarak Kırklareli'nin Dereköy sınır kapısında incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, "1990 yılında açtığım "Fotoğraflarla Göç" haber fotoğrafları sergisinde teşhir ettiğim fotoğrafları yeniden inceliyordum. O sırada yanımda bulunan Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Konca, o fotoğraflardaki genç uzmanın fotoğrafına daha dikkatlice bakınca, o genç uzmanın, günümüzün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunun farkına vardı.
Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün biyografisine dair araştırma yaptık ve o dönemde İslam Kalkınma Bankasında doçent ünvanı ile uzman olarak görev yaptığını anlayınca tarihe ışık tutacak önemli bir bilgi de netlik kazanmıştı" diye konuştu.
"DİPLOMATİK KRİZE SEBEBİYET OLDUN" Gazeteci Goncagül, fotoğrafları görünce o yılları tekrar yaşadığını dile getirerek, fotoğrafları çektiğini anlayan dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven'in kendisine tepki göstererek, 'Ne yaptığını biliyor musun sen? Diplomatik bir krize sebebiyet oldun. Ve az kalsın, kule nöbetçisi sana ateş açacaktı. Son anda engelledik' dediğini ifade etti.
Goncagül, "Sadece İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve yanındaki uzman Abdullah Gül, dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven, İl Emniyet Müdürü Naci Yurtman ve bazı yerel yetkililer için izin alınmıştı. Ben de, o arada karambolden yararlanarak, yasak bölgeye girdim. Bu fotoğrafları çektiğim, kule görevlilerince farkedilince de, koşarak, Türk sınırına geçtim. Orada bulunan Vali Kenan Güven, olay sonrasında bana, 'Ne yaptığını biliyor musun sen? Diplomatik bir krize sebebiyet oldun. Ve az kalsın, kule nöbetçisi sana ateş açacaktı. Son anda engelledik' demişti. Bu fotoğrafı görünce aklıma o günler geldi" dedi
FOTOĞRAFLAR CUMHURBAŞKANI'NA TAKDİM EDİLECEK Gazeteci Şenol Goncagül, zor şartlar içinde çektiği o fotoğrafları Aralık ayının sonunda Kırklareli'yi ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edeceğini söyledi.
Kaynak: İHA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.