ABD'li Suriyelilerden Dışişlerine plaket
Yanmış Çocuklar Yardım Vakfı'nın yöneticisi Suriye kökenli Susan Baaj, İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, vakfın amacının Suriye'de süren savaşta bombardımanlarda yanan ve yaralanan çocukların ihtiyaçları olan tedaviyi ücretsiz olarak görebilmeleri için Amerika'ya getirmek olduğunu belirtti. Sözlerine "Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na ve temsilcisi Başkonsolosa çalışmalarımıza ilk günden beri gösterdikleri için teşekkür ederiz" diyerek devam eden Baaj, Suriyeli çocukların Türkiye'den herhangi bir belge ve bürokratik işleme takılmadan ülkeye gelebilmesi için gerekli yardımın yapıldığını anlattı. Baaj ayrıca "Türkiye'ye sadece yanık vakası olan çocuklara verdiği destek için değil, Suriyeli mültecilere verdiği destek için de şükranlarımızı sunuyoruz. Çok daha fazla Suriyeli Türkiye'nin desteği olmasa hayatlarını kaybedebilirdi ve Türkiye'de 3 buçuk milyon mülteci var. Türkiye Suriye halkı için büyük bir destek ve Suriyeliler için bir yuva" dedi.
"TÜRK HÜKÜMETİ İNANILMAZ BİR İŞ YAPTI"
BCRF'in Başkanı Saed Moujtahed konuklara hoş geldiniz diyerek, "Türk hükümeti bütün sorunlara ve her ülkede olan bürokrasiye rağmen inanılmaz bir iş yaptı. Los Angeles Başkonsolosluğu ile olan ilişkimiz bütün bunları mümkün kıldı" dedi. Ardından vakıf ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Moujtahed, aşırı yanık vakalarını ABD'ye tedavi olmaları ve hayatta ikinci bir şans yakalamaları için getirdiklerini anlattı. İlk olarak ABD'ye Suriyeli Israa isimli çocuğun Aralık 2014 yılında geldiğini ve o günden bu yana çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Moujahed, durumun ciddiyetini göstermek için tedavi görmüş ve sağlıklarına kavuşmuş Suriyeli çocukların fotoğraflarını paylaştı. Verilen yemeğin ardından Susan Baaj ve Saed Moujtahed tarafından Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz'a teşekkür plaketi takdim edildi.
"TÜRKİYE SADECE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ÇALIŞMIYOR..."
Başkonsolos Oğuz ödülü Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ederken yaptığı teşekkür konuşmasında "Bunu büyük bir memnuniyetle alıyorum ve kendimi dostlar arasında görüyorum" dedi. Oğuz, yapılanların bir insanlık görevi olduğunu ve aynı zamanda Türkiye'nin insani değerleri arasında bulunan "komşumun ihtiyacı varsa yardım ederim" prensibinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Bu çocuklar Türkiye'nin güvence altına aldığı bölgelerden geliyor. Türkiye sadece sorunların çözümüne çalışmıyor, aynı zamanda sorunun kaynağında çözmeye gayret ediyor" ifadesini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.