AB'de gençler işsiz!
Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki çok düşük enflasyon ve zayıf ekonomik büyümenin yanı sıra genç işsizliğin hala yüksek seviyelerde olması sorun teşkil etmeyi sürdürüyor.
ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers'ın 2008 yılında iflasını açıklamasıyla başlayan ve tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik krizin üzerinden 8 yıl geçmesine karşın Avrupa ülkelerindeki yüksek genç işsizlik (25 yaş altı) hala çözüm bekleyen en önemli sorunların başında geliyor.AA muhabirinin, Avrupa İstatistik Ofisinden (Eurostat) derlediği verilere göre, 28 üyeli AB'de genç işsizlik oranı diğer yaşlardaki işsizlik oranlarına kıyasla daha yüksek seviyelerde seyrediyor. Genç işsizliğin zaman içerisindeki seyrine bakıldığında AB'de toplam nüfus içerisindeki genç işsizlik 2005-2007 yıllarında keskin şekilde azalırken, 2008'in ilk çeyreğinde yüzde 15,2 ile en düşük seviyeye geriledi. Ancak o dönemdeki ekonomik kriz, genç istihdamını da ciddi oranda etkiledi.
AB'de genç işsizlik 2016 yılı Mart ayında yüzde 19,1 oldu2008'in ikinci çeyreğinden itibaren genç işsizlik artış eğilimine girerek 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 23,8'le en yüksek seviyeye ulaştı. AB'de genç işsizlik 2014'te de yüzde 22,2 düzeyinde ölçülürken, son verinin mevcut olduğu 2016 yılı Mart ayında yüzde 19,1 oldu. Martta 25 yaş altı genç işsiz sayısı ise 4 milyon 287 bin seviyesinde açıklandı.Mart ayındaki mevcut genç işsizlik oranına göre, AB'de halihazırda neredeyse her 5 gençten biri işsiz bulunuyor.Avrupa'nın lokomotif ekonomisi Almanya ise en son yayımlanan mart verilerine göre, bölgede en düşük genç işsizlik sıralamasında yüzde 6,9 ile ilk sırayı aldı.AB'de mart ayında yüzde 10'nun altında genç işsizliğe sahip diğer ülkeler ise yüzde 9,8'le Çek Cumhuriyeti ve Malta oldu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.