ABD'den yapay zeka teknolojisinin eğitime etkisine dair yeni yol haritası
Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Ofisinin yayımladığı raporda, eğitimde yapay zeka ile ilgili risk ve fırsatlara odaklanıldı.
Beyaz Saray'dan söz konusu rapora dair yapılan açıklamada, "Rapor, yapay zekanın eğitimciler ve öğrenciler arasında yeni etkileşim biçimleri sağlayabileceğini, eğitimcilerin öğrenmedeki değişkenliği ele almasına yardımcı olabileceğini, geri bildirim döngülerini artırabileceğini ve eğitimcileri destekleyebileceğini kabul ediyor." ifadesine yer verildi.
Açıklamada, yapay zekaya dair güvenlik riskleri bulunduğunun altı çizildi.
Yapay zeka teknolojisinin etkilerini yönetebilmek için uluslararası işbirliğini artırmayı da taahhüt ettiği belirtildi.
Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi de "yapay zeka risklerini azaltmak, bireyleri korumak ve hayatlarını kolaylaştırmak adına yapay zekadan yararlanmak için" ulusal öncelikler konusunda kamuoyu katkısını talep eden bir bildiri de yayımladı.
140 milyon dolar yatırım
ChatGPT gibi araçların daha yaygın hale gelmesiyle yapay zeka teknolojilerinin kötü niyetli kişilerce kullanılması sonucunda oluşabilecek riskler, tüm dünyada tartışma konusu olmuştu.
Konunun uzmanları, devletlerin bu konuda önlem alması ve düzenlemeler yapması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.
ABD'de de Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, geçen hafta yaptığı açıklamada, Kongrenin yapay zekayı düzenlemek için hızlı hareket etmesi gerektiğini söylemişti.
Öte yandan ülkede mevzuat üzerinde çalışmak üzere iki partiden senatörlerin katıldığı bir grup oluşturulmuştu.
Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise mayısta Google, Microsoft, ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI ve Anthropic'in başkanlarıyla bir araya gelmişti. ABD yönetimi, 7 yeni yapay zeka araştırma enstitüsü kurmak için 140 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.