ABD''den skandal plana katılmayan Filistinlilere çirkin suçlama
ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesinin Batı Kudüs'te düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen "Refah için Barış" adlı ekonomi çalıştayını boykot eden Filistinlileri eleştirdi.
Greenblatt, Filistinlilere işaret ederek, "Bu ilk değil. Sırtlarını dostlarına, ortaklarına ve dünyanın tamamına dönerek gerçek bir fırsatı kaybettiler." ifadelerini kullandı.
Filistinlilerin Manama'daki çalıştaya katılmamasına tepki gösteren Greenblatt, "Manama'dan daha yeni geldim. Çalıştaya katılmayan Filistin yönetiminin başkalarını da çalıştaya katılmamaları yönünde ikna etmeye çalışması utanç verici. Misyonumuzun imajını bozdular ve ilerlememizi engellemeye çalıştılar. Ancak başaramadılar." diye konuştu.
Filistin yönetiminin çalıştayı boykot etmesinin Filistinlilere bir yararı olmadığını savunan Greenblatt, "Filistin yönetiminin sessiz kalması ve karşı koymasının Filistin halkına hiçbir yararı olmadı." dedi.
İsrail-Filistin çatışmasının bölgedeki temel sorun olduğu yönündeki söylemleri reddettiğini kaydeden Greenblatt, Filistin yönetimini "bu meseleyi çözmek için konuşulması zor gerçekleri konuşmaya" davet ederek, şunları söyledi:
"Hiçbir şeyin garantisi olamaz. Sadece iki tarafın doğrudan müzakere etmelerini sağlamak lazım. Çünkü Birleşmiş Milletler (BM) kararları veya barış için uygulanması mümkün olmayan maddeler ortaya koyan uluslararası mutabakatlar aracılığıyla hiçbir yere varılmaz."
Konuşmasında uluslararası hukuk ve camiayı da hedef alan Greenblatt, "Uluslararası hukuk, BM kararları, uluslararası taraflarca kabul edilen standartlar gibi anlaşılmaz kavramlar bu çatışmaya hiçbir çözüm sunamaz." ifadelerini kullandı.
"Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon ABD öncülüğünde Bahreyn'in ev sahipliğinde 25-26 Haziran tarihlerinde başkent Manama'da düzenlenen "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayı, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olarak öne çıktı.
Çalıştaya katılmayacağını açıklayan Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de söz konusu çalıştayı boykota çağırmıştı.
Filistin'in boykot çağrısına rağmen çalıştaya ev sahibi Bahreyn'in yanı sıra, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Fas katılmıştı. İsrailli yetkililer çalıştaya davet edilmezken, bu ülkeden iş insanları ve bazı gazeteciler ise toplantıya iştirak etmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.