Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.67
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'den İsrail askerlerine eğitim! Fotoğraflar ilk defa yayınlandı

İsrail Deniz Piyadeleri (Shayetet 13), ABD Silahlı Kuvvetleri ile 'Juniper Spartan' eğitimini ve tatbikatlarını tamamladı.
ABD'den İsrail askerlerine eğitim! Fotoğraflar ilk defa yayınlandı
02 Ağustos 2023 11:03:02
İsrail Deniz Piyadeleri (Shayetet 13), ABD Silahlı Kuvvetleri ile 'Juniper Spartan' eğitimini ve tatbikatlarını tamamladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), ABD ordusu ile ortak bir tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Juniper Spartan olarak bilinen tatbikata, IDF'nin seçkin Shayetet 13 Donanma komando birimi katıldı. İsrail sınırlarının ötesindeki operasyonlardan sorumlu bir birim olan IDF Derinlik Birliği bu tatbikatı denetledi.

f2gjk7yxuaabbyh_bc7323c4942889455fbb67de8924e39d.jpg

Simbiyotik ve Stratejik İşbirliği

Bu ortak askeri tatbikatın birincil amacı, İsrail Donanması, ABD 5. Filo kuvvetleri ve Derinlik Kolordusu arasındaki işbirliğini ve profesyonel diyaloğu güçlendirmekti. IDF, başta ABD Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yabancı ortaklarla işbirliklerinin önemini vurguladı. IDF, karşılıklı öğrenmeyi ve profesyonel bağların güçlendirilmesini bu işbirliklerinden elde edilen temel faydalar olarak tanımladı.

Bu tür uluslararası tatbikatlar, IDF'nin profesyonel yeteneklerini geliştirmeye hizmet ediyor. IDF, yabancı müttefik kuvvetlerle eğitim alarak askeri taktikleri geliştirebilir, ittifakları güçlendirebilir ve bölgedeki kilit deniz bölgelerinin güvenliğinin korunmasına katkıda bulunabilir.

f2gjk7yw0aajpow_89c14a5817016fd9f76613e8b5692aa4.jpg

Sürekli Etkileşim

Ardıç Spartan, ABD ile İsrail arasında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye devam edecek olan bir dizi tatbikattan biridir. Bu tatbikatlar, IDF'yi İsrail sınırlarının ötesindeki stratejik konumlardaki olası saldırılara hazırlamayı amaçlıyor. Örneğin, İsrail ve Amerikan hava kuvvetleri geçtiğimiz günlerde, İsrail Hava Kuvvetlerinin “derinliklerdeki stratejik hedeflere” hava saldırıları gerçekleştirmesini simüle eden Juniper Oak adlı bir tatbikat başlattı.

Ayrıca bu tatbikatlar, bölgede hava üstünlüğünün sağlanması ve çeşitli tehditlere karşı siber savunma konularına da odaklanıyor. IDF ayrıca, İsrail'in dört tane sipariş ettiği ve ilkini 2025'te alması beklenen bir uçak olan Amerikan Boeing KC-46'dan IAF savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptı. Bu yetenek, İsrail'in çok uzaktaki hedeflere potansiyel büyük saldırılar gerçekleştirmesi için çok önemli görülüyor. İsrail jetlerinin normal uçuş menzili.

f2gjk7swmaaeqsf_ba6bbe8f03e3b58f49f1cff2a2f3fb36.jpg

Savunma Bağlarını Derinleştirme

Bu tür tatbikatlar, ABD ve İsrail orduları arasındaki sağlam operasyonel işbirliğinin altını çiziyor. Bunlar, ABD Merkez Komutanlığı ile yürütülen bir dizi IDF tatbikatının parçası. İsrail rutin olarak ABD ordusuyla hava kuvvetleri tatbikatları ve füze savunma tatbikatları da dahil olmak üzere çeşitli eğitim tatbikatları yapıyor.

Bu yılın başlarında, IDF ve ABD Merkez Komutanlığı, İsrail ve Amerikan orduları tarafından düzenlenen şimdiye kadarki en büyük ortak tatbikat olarak, İsrail'de Juniper Oak olarak da adlandırılan büyük bir tatbikat düzenledi. İran'la artan gerilimin ortasında, havada yakıt ikmali ve uzun menzilli stratejik saldırıyı içeren bu eğitim tatbikatları, İsrail'in savunma stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor.

Kaynak: BNN