Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​ABD'den dikkat çeken rapor: PKK/YPG çocukları zorla silah altına alıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yıllık olarak yayımlanan İnsan Kaçakçılığı raporunda bu yıl da Suriye'de, ABD'nin eğitip silahlandırdığı ve "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin, çocukları zorla silahlı kadrosuna katmaya devam ettiği belirtildi.
​ABD'den dikkat çeken rapor: PKK/YPG çocukları  zorla silah altına alıyor
25 Haziran 2024 09:19:28
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yıllık olarak yayımlanan İnsan Kaçakçılığı raporunda bu yıl da Suriye'de, ABD'nin eğitip silahlandırdığı ve "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin, çocukları zorla silahlı kadrosuna katmaya devam ettiği belirtildi.

2024 İnsan Kaçakçılığı Raporu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katıldığı bir programda açıklandı. Raporda, Suriye'de çeşitli grupların, PKK/YPG terör örgütü dahil olmak üzere, erkek ve kız çocukları çatışmalarda kullanmaya devam ettiği belirtildi.

ABD'nin desteklediği "SDG" adıyla bilinen PKK/YPG'nin, Birleşmiş Milletler kararlarına uymayı taahhüt etmesine rağmen çocukları silah altına almaya ve istismar etmeye devam ettiği vurgulandı. PKK'nın gençlik yapılanması "Devrimci Gençlik Hareketi"nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki sahte "eğitim kursları" ile çocukları hileyle ve zorla silah altına almaya çalıştığı ve daha sonra bu çocuklara Irak'taki Kandil Dağı'nda silahlı eğitim verildiği bildirildi. Raporda, "Suriye'de çocukların savaş ve destek görevleri için silah altına alınması veya kullanılması yaygın bir sorun olarak devam ediyor" ifadesine yer verildi.

PKK/YPG Suriye'de 2023'te 231 çocuğu zorla silahlandırdı

Birleşmiş Milletlerin (BM) 20 Haziran'da açıkladığı, 2023'e ilişkin "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda, Suriye'de "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ve bağlı yapılanmaların 231 çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığı belirtilmişti.

PKK/YPG ve diğer yapılanmalarının, 2023'te 8 çocuğu öldürdüğü ya da sakat bıraktığı ifade edilen raporda, teröristlerin 31 okul ve hastaneyi silahlı faaliyetleri için dönüştürdüğü anlatılmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Suriye'de çocuklara karşı yapılan ağır ihlal sayısı endişe verici. Uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası insan hakları hukukuna uyulması, tüm çocukların koşulsuz ve derhal serbest bırakılması, okul ve hastanelere saldırıların durması ve bu binaların askeri amaçlarla kullanılmaması gerek." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme