Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'de ISM hizmet endeksi mayısta beklentileri aşıyor

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, mayısta aylık bazda 4,4 puan artışla 53,8'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.
ABD'de ISM hizmet endeksi mayısta beklentileri aşıyor
05 Haziran 2024 17:42:06
ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, mayısta aylık bazda 4,4 puan artışla 53,8'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ISM, mayıs ayına ilişkin hizmet sektörü PMI verisini açıkladı.

Buna göre, ISM hizmet sektörü PMI verisi mayısta önceki aya kıyasla 4,4 puan artarak 53,8'e yükseldi.

Piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde 51 değerini alması yönündeydi.

Dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkan ve hizmet sektöründeki büyümeye işaret eden endeks, nisanda 49,4 olarak kaydedilmişti.

Üretim endeksi, mayısta aylık bazda 10,3 puan artarak 61,2'ye ve yeni siparişlere ilişkin endeks 1,9 puan artışla 54,1'e çıktı. İstihdam endeksi de bu dönemde 1,2 puan artarak 47,1'e yükseldi.

Söz konusu dönemde hizmet sektörünün 13 alt sektöründe büyüme görülürken, 5 sektörde düşüş kaydedildi. Perakende ticaret, tarım, ormancılık, balıkçılık ve avcılık, sanat, eğlence ve dinlenme, konaklama ve yemek hizmetleri ile madencilik düşüş kaydedilen sektörler oldu.

- Hizmet sektörü PMI verisi tahminler dahilinde gerçekleşti

Öte yandan, S&P Global mayıs ayına ait hizmet sektörü PMI nihai verilerini açıkladı.

Buna göre, hizmet sektörü PMI verisi mayısta bir önceki aya kıyasla 3,5 puan artarak 54,8'e çıktı.

Öncü veriye paralel gerçekleşen ve 12 ayın en yüksek seviyesini kaydeden hizmet sektörü PMI, nisanda 51,3 olmuştu.

İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI ise mayısta bir önceki aya kıyasla 3,2 puan artışla 54,5'e yükseldi.

Öncü veri 54,4 olarak açıklanmıştı. Bileşik PMI nisanda 51,3 olarak kaydedilmişti.

ISM ve PMI verilerinin 50'nin üzerinde değer alması genişlemeye, 50'nin altında değer alması ise daralmaya işaret ediyor.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme