ABD'de "Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü" yapıldı
New York Manhattan'daki Madison Caddesi'nde yerel saatle 11.30'da başlayan yürüyüş, Türkevi yakınlarında 47. Sokak'taki parkta son buldu.
Yürüyüşe Türk-Amerikan toplumu üyelerinin yanı sıra, Türkiye'nin Birlemiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve bazı dernek temsilcileri katıldı.
Yürüyüş münasebetiyle bir video mesaj yayımlayan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, "Bu yıl Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra Amerika'nın her yerinde yaşayan vatandaşlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik, yardımseverlik, büyük aşk ve heyecanla yardım götürme çabaları hepimizin gözlerimizi yaşarttı. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Yağmura rağmen katılım yüksekti
Başkonsolos Özgür ise "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında gerçekleştirdiğimiz 40. Türk Günü Yürüyüşü'nün yağmura rağmen önemli bir katılımla düzenlenmesi çok önemli" dedi.
Türk Günü Yürüyüşü'nün, zamanla Türk-Amerikan toplumunun beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmesi, Amerikan toplumunda sesini duyurması için bir vesile teşkil ettiğini belirten Özgür, "Amerika’daki Türklerin Amerikan toplumunun önemli bir parçası olarak konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor olması takdire şayandır" diye konuştu.
Kortejde depremzedeler anıldı
"Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü" çerçevesinde her yıl büyük ilgi gören kortejde bu yıl 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. 11 siyah kamyonetin üzerindeki ekranlarda depremlerden etkilenen illerin isimleri ve fotoğrafları yer alırken, Türkçe ve İngilizce olarak "Başın sağ olsun" Türkiye mesajı gösterildi.
Manhattan Türk bayraklarıyla donatıldı
New York'un ünlü Manhattan sokaklarını Türk bayraklarıyla donatan seyirciler, korteje yoğun ilgi gösterdi. Kortejde Seğmenler Kulübü, New Jersey'de faaliyet gösteren Maarif Okulu ve New York Merkezli Atatürk Okulunun öğrenci ve öğretmen kadrosu ile spor kulüpleri ve Türki Cumhuriyetlerin kortejleri dikkati çekti.
Katılımcılar, "Kırmızı, beyaz, en büyük Türkiye" sloganlarıyla kortejde çalınan müziklere eşlik etti.
Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü 1981'e kadar uzanıyor
ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla ilk olarak 1981'de düzenlenen yürüyüş, sonraki yıllarda geleneksel hale geldi. Kovid-19 döneminde düzenlenmeyen yürüyüşün geçen sene 39'uncusu yapıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.