Dolar (USD)
34.14
Euro (EUR)
38.23
Gram Altın
2915.81
BIST 100
10039.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD'nin asıl amacı Türkiye'yi oyalamak

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın "Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz" sözlerini değerlendiren Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Bu açıklama asla samimi değil, ABD'nin zaman kazanma taktiğidir. Türkiye hiç vakit kaybetmeden operasyona başlamalıdır." dedi.
ABD'nin asıl amacı Türkiye'yi oyalamak
19 Ocak 2018 09:42:00
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın "Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz" sözlerini değerlendiren Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Bu açıklama asla samimi değil, ABD'nin zaman kazanma taktiğidir. Türkiye hiç vakit kaybetmeden operasyona başlamalıdır." dedi.

Koray TAŞDEMİR

Kuzey Suriye'de YPG'li teröristlerden oluşacak 30 bin kişilik bir ordu kurma kararına, Türkiye'den sert tepki gelmesi üzerine ABD yan çizdi.Bu çapulcular Mehmetçiğe hafif gelir

Karşınızda bildiğiniz çapulcu sürüsü var. Mehmetçiğe bunlar çok hafif gelir. Bu hayati öneme sahip bir konudur. Türkiye eğer bu operasyonu yaparsa Amerika için sonun başlangıcı olur, eğer vazgeçerse bu Türkiye için sonun başlangıcı olur

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz." dedi ama ABD daha önce de Türkiye'nin karşı çıkışları üzerine YPG'ye verdiği silahları geri alacaklarını açıklamış ancak bir icraat ortaya koymamıştı. ABD yönetiminin Türkiye'nin sert ve ciddi tepkisi karşısında zaman kazanmaya ve Türkiye'yi oyalamaya çalıştığını belirten uzmanlar, Türkiye'nin buna kanmaması gerektiğini ve acilen operasyona Mümbiç ve Fırat'ın doğusunu da içine alacak şekilde başlaması gerektiğini dile getiriyorlar. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, ABD'nin samimi olmadığını geçmişteki tavırlarından ötürü kesinlikle ABD'ye güvenilemeyeceğini ifade ederek "ABD açıklamalarında samimi olsa pılısını pırtısını toplar ve orayı terk eder" yorumunda bulundu.

Türkiye derhal operasyona başlamalı

Başbuğ, Amerika'nın her zaman olduğu gibi kendine yakışanı yaptığını ve keskin bir "u" dönüşü ile kıvırdığını dile getirerek "Amerika yaptığı açıklamayla terör ordusu kurma gibi bir planlarının olmadığını açıkladı. Bu terör ordusuna çapulcu sürüsü demek daha doğru olur. Bu açıklama asla samimi açıklamalar değildir. Bu açıklama Amerika'nın zaman kazanma, Türkiye'yi oyalamak maksadıyla yaptığı açıklamalardır." dedi. "Bu açıklamaların samimi olduğunu kabul etmemiz için Amerika'nın derhal bölgeden pılısını pırtısını toplayıp çekilmesi dağıttığı silahları toplaması lazım." Diyen Başbuğ, "Bu da olmayacağıma göre. Burada yapılması gereken Türkiye'nin hiç vakit kaybetmeden derhal operasyona başlaması ve sadece Afrin'le değil eşzamanlı Mümbiç ve Fırat'ın doğuşunu da içine alacak şekilde operasyonu genişletmelidir." diye konuştu.

Bu ilk yalanları değil

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon, ABD'nin, Türkiye'yi tehdit edebilecek tüm silahları PYD/PKK'dan geri alacağını söylemiş ancak ABD'nin bu açıklaması da fos çıkmıştı. ABD yönetimi Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü ve mücadele ettiği PKK'nın uzantısı PYD'ye TIR'lar dolusu silah sevkiyatı yapmaya devam etmişti.