Dolar (USD)
33.95
Euro (EUR)
37.74
Gram Altın
2821.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD yargısı Biden'ı kıskaca aldı! Tüm suçlamaları kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırma suçlamasıyla açılan federal davada, kendisine yöneltilen 9 suçlamayı da kabul etti.
ABD yargısı Biden'ı kıskaca aldı! Tüm suçlamaları kabul etti
06 Eylül 2024 08:15:48
ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırma suçlamasıyla açılan federal davada, kendisine yöneltilen 9 suçlamayı da kabul etti.

Haber: Yunus Akseki

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, California'daki yargılamada, Los Angeles'taki Federal Mahkemede jüri seçiminden önce iddianamedeki 9 suçlamayı kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

Dava hakimi Mark Scarsi, Biden'a suçlamaları kabul etmesi durumunda 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini sordu ve Biden, "Evet, anlıyorum." yanıtını verdi.

Scarsi, Biden'ı suçlamaları kabul etmesi durumunda 500 bin ila 1 milyon dolar arasında para cezasına çarptırılabileceği konusunda da uyardı.

Biden'ın avukatı Abbe Lowell, müvekkilinin "özel sebepler nedeniyle" yargılamanın jüri seçimi yapılmadan sona ermesini istediğini, arkadaşlarının ve ailesinin "uyuşturucu bağımlısı olduğu dönemde" yaşanan vergi kaçırma olayı hakkında ifade vermesini engellemeyi amaçladığını söyledi.

İddianameye itiraz etmedi

Savcı Leo Wise da Biden'ın iddianamedeki tüm suçlamaları açıkça kabul edip etmediğini beyan etmesi gerektiğini belirterek, "Mahkemenin bir anlaşmayı kabul etmesi için bir temel olması gerekir. Sanıktan öne sürülen iddialar konusunda açık olması ve aynı fikirde olup olmadığını belirtmesi istenmeli." dedi.

Biden'ın iddianameye itirazda bulunmaması üzerine Yargıç Scarsi, suçlamaları kabul etmesi durumunda cezanın belirleneceği duruşma için 16 Aralık'ta tarih verdi.

Siyasi analistler, Biden'ın suçunu kabul etmesinin, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratlar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor.

Mahkemeye Alford savunması için teklifte bulundular

Duruşmanın sabahki bölümünde, Biden'ın avukatları mahkemeye "Alford savunması" olarak bilinen bir teklifte bulundu. Bu teklif, Biden'ın suçlamaları kabul ederek masumiyet iddiasını sürdürmesi ve kendisine verilecek cezayı kabul etmesi şartıyla, yargılama sürecinin sonlanmasını öngörüyordu.

Teklif üzerine Yargıç Scarsi, duruşmaya ara vererek tarafların bu konuyu salon dışında görüşmelerini istedi. Ancak savcılık, Biden'ın suçlu olduğunu belirterek Alford savunmasını kabul etmeyeceğini duyurdu.