ABD ve müttefikleri harekete geçiyor
İkinci Demokrasi Zirvesi kapsamında ABD, Avustralya, Kanada, Kosta Rika, Danimarka, Fransa, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç, İsviçre ve İngiltere, ticari casus yazılımların kötü amaçlarla kullanımı ve yaygınlaşması karşısında daha sıkı ulusal ve uluslararası güvenlik önlemlerinin alınması konusunda ortak açıklama yayımladı.
Casus yazılımların dünya genelinde kötüye kullanıldığına işaret edilen açıklamada, bunun önüne geçmek için "güçlü adımların" atılacağı ve bu hususta işbirliği yapılacağı vurgulandı.
Açıklamada, kötü amaçlı casus yazılım kullanıcılarına yazılım, teknoloji ve ekipman ihracatının önleneceği sözü verildi.
İlgili ülkelerin, ticari casus yazılımların çoğalması ve kötüye kullanımı konusunda bilgi paylaşımı yapacağı bildirilen açıklamada, bu hususta farkındalığı artırmak ve uygun standartlar belirlemek için piyasa ortakları ve sivil toplumla da yakın şekilde çalışılacağı kaydedildi.
ABD Başkanı Joe Biden, 27 Mart'ta, ulusal güvenliğe tehdit oluşturan ticari casus yazılımların devlet cihazları ile yurt içi ve dışındaki ABD personelinin elektronik cihazlarında kullanılmasını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzalamıştı.
Kararname, "ulusal güvenliğe risk oluşturan ve dünya genelinde insan hakları ihlallerine imkan tanıdığı için yabancı aktörler tarafından kötüye kullanıldığı" tespit edilen yabancı veya yerli ticari kuruluşlar tarafından oluşturulan casus yazılımların, emniyet teşkilatı, savunma ve istihbarat faaliyetinde bulunanlar dahil federal hükümet daireleri ve kurumlarında yasaklanmasını öngörüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.