Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.88
Gram Altın
2827.17
BIST 100
9676.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD vatandaşı esir, ölmeden önce Biden ve Blinken'i Gazze'deki savaşı durdurmaya çağırdı

Gazze Şeridi'nde ölü bulunan esirlerden 23 yaşındaki Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in, ölmeden önce kaydedilmiş bir videoda, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'e İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşı durdurmaları çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.
ABD vatandaşı esir, ölmeden önce Biden ve Blinken'i Gazze'deki savaşı durdurmaya çağırdı
06 Eylül 2024 12:58:05
Gazze Şeridi'nde ölü bulunan esirlerden 23 yaşındaki Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in, ölmeden önce kaydedilmiş bir videoda, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'e İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşı durdurmaları çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesabında Polin'in öldürülmeden önce çekilmiş videosunu yayınladı ancak videonun hangi tarihte çekildiğine dair bilgi vermedi.

Kassam'ın yayınladığı videoda Polin, "Ey Başkan Biden ve Anthony Blinken, sizden ve tüm Amerikan yurttaşlarımdan savaşı durdurmak, bu çılgınlığı durdurmak ve beni hemen evime iade etmek için elinizden gelen her şeyi yapmanızı istiyorum." dedi.

Gazze'ye gelişinden bu yana neredeyse hiçbir tıbbi yardım almadan, çok az yiyecek ve suyla hayatta kalmaya çalıştığını belirten Polin, şöyle konuştu:

"En son ne zaman güneşi gördüğümü ya da dışarıdaki havanın kokusunu ne zaman aldığımı hatırlamıyorum. En kötüsü de ülkem, sorumluluk alıp anlaşmaya varmamak, yaptıkları hatanın izini kaybetmek ve beni geride canlı bırakmamak için beni durmadan bombalamaya çalışıyor."

Kassam Tugayları videonun sonunda, İsraillilerin askeri baskıyla ancak "ölüm ve başarısızlığa" ulaşacağına dikkati çekerek, esir takası anlaşmasıyla "özgürlük ve yaşamın" sağlanacağını vurguladı.

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı.

Hamas, 23 yaşındaki Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in de aralarında olduğu 6 İsrailli esirin "Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında" öldüğünü belirtmişti.

Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, son olarak "Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan" Başbakan Binyamin Netanyahu'yu 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmuştu.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.