Dolar (USD)
32.71
Euro (EUR)
35.12
Gram Altın
2445.50
BIST 100
10647.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulundan Boeing'e yaptırım

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağının gövdesinden bir parçanın koptuğu olaydaki kamuya açık olmayan soruşturma bilgilerini medyaya vererek Kurulun soruşturma yönetmeliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Boeing şirketine yaptırım uyguladı.
ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulundan Boeing'e yaptırım
28 Haziran 2024 12:26:04
ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağının gövdesinden bir parçanın koptuğu olaydaki kamuya açık olmayan soruşturma bilgilerini medyaya vererek Kurulun soruşturma yönetmeliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Boeing şirketine yaptırım uyguladı.

NTSB'den yapılan açıklamada, şirketin, kamuya açık olmayan soruşturma bilgilerini basına vererek ve olay hakkında spekülasyonlarda bulunarak "NTSB soruşturma yönetmeliklerini ve NTSB ile imzaladığı taraf anlaşmasını açıkça ihlal ettiği" belirtildi.

Bu ihlalin, Boeing ticari uçaklarının Kaliteden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Elizabeth Lund tarafından basın toplantısı sırasında verdiği bilgiler sonrası gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, şirkete yönelik bir dizi kısıtlama ve yaptırımın uygulandığı bildirildi.

Uygulanan yaptırım dahilinde Boeing'in soruşturmaya dair yayımlanmamış bilgileri görmesinin yasaklandığı belirtilen açıklamada, şirketin soruşturmadaki rolüne devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, 6-7 Ağustos'ta Washington'da yapılması planlanan soruşturma duruşmasına katılması için şirkete mahkeme celbinin gönderildiği kaydedilirken şirket temsilcilerinin duruşmada diğer katılımcılara soru sorma hakkı olmayacağının altı çizildi.

Boeing yetkilileri, FOX Business News'e yaptıkları açıklamada, söz konusu yaptırıma ilişkin, "Kazaya dair sorumluluğumuzu açıklarken verdiğimiz bazı bilgiler ile NTSB'nin soruşturma bilgilerinin kaynağı rolüne dikkat etmediğimiz için derin pişmanlık duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Şirketin NTSB'den özür dilediği açıklamada, Boeing'in soruşturmaya dair her türlü soruyu yanıtlamaya hazır olduğu belirtildi.

Lund, hafta başında düzenlediği basın toplantısında uçak gövdesinin tedarikçiden "standarda uygun olmayan" şekilde yollandığı bilgisini paylaşmıştı.

- "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağının gövdesindeki parçanın kopması

ABD'de Alaska Hava Yollarına ait "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağı, 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı.

Oregon'dan Kaliforniya'ya giden uçak, kalkıştan yaklaşık 35 dakika sonra acil iniş yapmak zorunda kalmış, gövdedeki parçanın koptuğu bölümde yolcu bulunmadığı bilgisi verilmişti.

Alaska Hava Yollarından yapılan yazılı açıklamada, uçağın 171 yolcu ve 6 kabin görevlisiyle güvenli şekilde indiği duyurulmuştu.

Açıklamada, "737 MAX 9" tipi 65 uçağın incelenmesi için geçici olarak kullanım dışı bırakılacağı belirtilerek, incelemelerin birkaç gün süreceğinin tahmin edildiği bildirilmişti.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, olayla ilgili araştırma başlatmıştı.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.