Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2900.54
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD taktiğinden vazgeçmiyor

Türkiye''nin Suriye''deki operasyonlarını geciktirmek için ''çekilme'' taktiği uygulayan ABD, kararının kesin olduğunu açıkladı.
ABD taktiğinden vazgeçmiyor
09 Ocak 2019 22:40:00
Türkiye''nin Suriye''deki operasyonlarını geciktirmek için ''çekilme'' taktiği uygulayan ABD, kararının kesin olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'den çekilme konusunda Başkan Donald Trump'ın kararının kesin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi hakkında da konuşan Pompeo, "Türkiye'nin teröristlerle mücadelesinin farkındayız, bu konuda destekliyoruz."ifadelerini kullandı.

Trump: 4 ayda çekileceğiz demedim

ABD Başkanı Donald Trump, DAEŞ'in yenilgiye uğratıldığı ve 'Suriye'de kalmak için bir neden kalmadığına ve askerlerin çekileceğine' dair kararının ardından ABD'nin Suriye'den tamamen çekileceğini duyurulmuştu. Bu karara verilen tepkiler sonrası ise Trump, ''Çekilsek bile Kürtleri(Terör örgütü YPG/PKK) korumak istiyoruz. Çekilme konusunda yavaş veya hızlı diye bir şey demedim. Bazıları 4 ay dediğimi söylüyor, bunu da söylemedim. Suriye'den belli bir süre zarfında çekileceğiz" açıklamasını yapmıştı.

"Arap güçlerinin girmesini kolaylaştırma planı 'şimdilik' yok"

Yetkililerden yapılan bir diğer açıklamada ise ABD'nin Arap güçlerinin Suriye'ye girmesine olanak sağlaması gibi bir planın 'şimdilik' olmadığı belirtildi.

İsrailli istihbarat sitesi DEBKAfile, ABD'nin çekileceği bölgelere Arap ülkelerinin askerlerini konuşlandırmak istediğini, bu amaçla Mısır ve BAEsubaylarının Münbiç'te incelemelerde bulunduğunu yazmıştı.