Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD idamları durdurmayacak!

Cunta mahkemesi tarafından verilen 529 idam kararına ABD tarafından müdahalenin söz konusu olmadığını ifade eden Mısır Milletvekili Adil Raşid, "Amerika'dan bu kararları durdurmaya yönelik bir baskı olmayacak çünkü darbeyi bizzat gerçekleştiren Amerika'dır" diye konuştu.
ABD idamları durdurmayacak!
16 Nisan 2014 15:26:00
Cunta mahkemesi tarafından verilen 529 idam kararına ABD tarafından müdahalenin söz konusu olmadığını ifade eden Mısır Milletvekili Adil Raşid, "Amerika'dan bu kararları durdurmaya yönelik bir baskı olmayacak çünkü darbeyi bizzat gerçekleştiren Amerika'dır" diye konuştu.

Haber/ Özlem DOĞAN

Sisi'nin gerçekleştirdiği darbenin ardından Mısır refah dolu günleri geride bıraktı. Antidemokratik ve kaos dolu günler yaşayan halk, ülkenin geleceğinden endişe duyuyor. Darbeye karşı protesto gösterileri düzenleyenlere ateş açıp ölümüne neden olan cunta yönetimi bu kez de 529 darbe karşıtı tutukluya alelacele idam kararı verdi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı İhvan Üyesi Milletvekili Adil Raşid Mısır'da yaşanan hadiseleri Milat Gazetesi'nden Özlem Doğan'a değerlendirdi.

SİSİ HAİN BİR DİKTATÖR

Sisi'nin "Mısır'ın geleceğinde kesinlikle totaliter rejimin yeri yoktur" açıklamasına değinen Raşid, "Bu sözler gerçekte gördüğümüzü yansıtmıyor. Sisi kendi kendini yalanlıyor. Bütün diktatörler onun söylediğini söyler. Sisi'nin o makamda bulunması zaten başlı başına hainliktir. Diktatör ve hain bir adam özgürlükten nasıl bahsedebiliyor, şaşkınlık verici" dedi. İdam kararlarının ABD tarafından nasıl görüldüğünü de değerlendiren Raşid mahkemede olmayan kişilerin yeniden yargılanması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "kararlara temyiz yolu açılmalı. Amerika'dan bu kararları durdurmaya yönelik bir baskı olmayacak çünkü ABD bu darbeyi desteklemiyor, darbeyi bizzat gerçekleştirenin kendisi Amerika'dır."

TÜRKİYE'DEN DUA BEKLİYORUZ

Türk halkının darbeye karşı başkalarında benzeri görülmemiş şekilde açık ve net tutum sergilediğini vurgulayan Raşid, Mısır ve Türkiye'nin iki büyük güç olduğunu belirterek, " Mısırdaki darbe sona ererse Türkiye ile birlikte ümmetin geleceğinin yeniden şekilleneceğine inanıyorum. Bu yüzden Türkiye'yi iç meselelerle karıştırmaya çalışıyorlar. Biz Türkiye'den Mısır için dua bekliyoruz" şeklinde konuştu. Muhammed Mursi'nin kızının mahkemeye demir hücre ardında getirilen kişinin babası olmadığı yönündeki açıklamasına da açıklık getiren Raşid, "Cunta mahkemesinden her şeyi beklerim. Bu siyasi bir davadır. Sokaklarda baskı oluşması için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. İsrail'in Mısır darbesi ve Sisi üzerindeki etkisinin büyük olduğunu söyleyen Raşid İsrail'in Sisi'yi milli kahramanı olarak ilan ettiğini ve ABD'de yaşayan siyasetçi Siyonist bir Yahudinin "şu anki Sisi rejimi İsrail'e hiç ummadığı kadar destek veriyor" dediğini de sözlerine ekledi.

HALKI MAHVETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Mısır ekonomisinin zor durumda olduğunu kaydeden Raşid, yaşanılan süreçte darbe yönetiminin halka hiçbir şey vermediğini, baskı, işkence ve hapis cezalarının İhvan'a ve destekçilerine karşı gerçekleştirilmeye devam ettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; " Mısır'da turizm sıfırlandı. Memurlar maaşlarını alamıyor ve sürekli gösteri yapıyor. Muhammed Mursi zamanında refah içinde yaşayanlar, kendi ürettikleri ürünleri satan çiftçiler Sisi geldiği günden beri çok zarar gördü. Çünkü Sisi tahıl ve bakliyat ürünlerini dışarıdan getirtti. Memura verilen zamlarda geri alındı. Fakirlere yardım eden 1750 STK ve vakfa el konuldu. Adeta halkı mahvetmeye çalışıyorlar.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme