Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2457.18
BIST 100
10507.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD halkının yüzde 72'si Biden'ı zihinsel olarak yetersiz görüyor

ABD'deki ankette, Biden'ın sağlığının başkanlığa uygun olmadığına inananların oranı yüzde 72 çıktı.
ABD halkının yüzde 72'si Biden'ı zihinsel olarak yetersiz görüyor
01 Temmuz 2024 08:21:10
ABD'deki ankette, Biden'ın sağlığının başkanlığa uygun olmadığına inananların oranı yüzde 72 çıktı.

Haber. Yunus Akseki

ABD'de yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 72'si, Başkan Joe Biden'ın "başkan olarak görev yapacak zihinsel ve bilişsel sağlığa" sahip olmadığına inandıklarını belirtti. Ankette, Biden'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmaların, 27 Haziran'da yapılan ilk canlı yayın tartışmasının ardından arttığı vurgulandı.

Biden'ın yarıştan çekilmesini istediler

CBS News/You Gov tarafından yayınlanan ankette, Demokrat seçmenlerin yüzde 46'sının Biden'ın sağlık nedeniyle başkanlık seçimlerinden çekilmesi gerektiğine inandıkları ifade edildi. Aynı ankette, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ise yüzde 50'sinin başkanlık için gerekli zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olduğunu düşündüğü, yüzde 49'unun ise bu konuda şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Görevden almak için çalışma başlattılar

27 Haziran'daki CNN'deki tartışmada, Trump rakibine karşı üstünlük sağlayamamış olsa da, Biden'ın yaşına dair endişeleri gideremediği ve performansıyla eleştirilere maruz kaldığı belirtildi. Bu tartışmaların ardından, Demokratlar içinde Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönünde tartışmaların arttığı ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Chip Roy'un, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni kullanarak Biden'ı görevden alma çağrısı için bir tasarı hazırlığında olduğunu açıkladığı kaydedildi.