ABD Çinli iki şirketi daha yasak listesine aldı
ABD İç Güvenlik Bakanlığının yayımladığı açıklamada, bugünden itibaren Çin'in kuzeybatısındaki Sincan merkezli Chenguang Biyoteknoloji şirketi ile Hubei merkezli Camel şirketinin ülkeye girişi engellenecek firmalar listesine dahil edildiği belirtildi.
İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yapılan yasaklamanın, "Biden-Harris yönetiminin, organizasyonları işledikleri korkunç insan hakları ihlalleri ve zorunlu çalıştırma faaliyetlerinden sorumlu tutma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Sincan'da insanların zorla çalıştırılmasıyla elde edilen malları ABD ticaretinde uzak tutmak için ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Böylece toplamda 24 şirketin Sincan'da zoraki iş gücü kullandığı için ABD'ye girişi yasaklandı.
Çin, son yıllarda başta ABD olmak üzere Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlık mensuplarını hedef alan sistematik hak ihlallerine ilişkin iddialar nedeniyle uluslararası kamuoyunda eleştirilerin hedefi oluyor.
ABD Kongresi, Aralık 2021'de Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türkleri ile diğer etnik ve dini azınlıkların zorla çalıştırılması yoluyla ürettiği malların ABD'ye ithalatının yasaklanmasını öngören yasayı kabul etmişti.
Pekin yönetimi sözcüleri ise zorla çalıştırma iddialarını "Çin karşıtı güçlerce uydurulmuş yalanlar" olarak nitelemiş; ülkedeki insan hakları durumunun gerçeğe aykırı karalanmaya çalışıldığını savunmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.