Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ABD Büyükelçisi Ricciardone Diyarbakır'da

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Diyarbakır'da herkesi çok umutlu gördüğünü bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
ABD Büyükelçisi Ricciardone Diyarbakır'da
26 Haziran 2013 16:32:00
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Diyarbakır'da herkesi çok umutlu gördüğünü bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bölge gezisi kapsamında geldiği Diyarbakır'da Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.
Geceyi Diyarbakır'da geçiren Büyükelçi Ricciardone, valilik makamındaki ziyarette yaptığı konuşmada, sıcak karşılama için Kıraç'a teşekkür ederek, "1990'lı yıllarda da Diyarbakır'a gelmiştim. O zamandan beri Diyarbakır'da büyük bir değişim olduğunu gördüm. Herkes çok sıcak bir şekilde bizi karşıladı, misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca yeni görevinizde başarılar dilerim. İnşallah çok güzel bir döneminiz olacaktır. Herkesin çok umutlu olduğunu gördük, biz de çok umutluyuz" dedi.
Vali Kıraç ise İzmir Valiliği görevi sırasında düzenlenen programlarda birkaç kez Büyükelçi Ricciardone'yle birlikte olduklarını hatırlatarak, "Eski bir arkadaşlık ve dostluğumuz var. Onunla bütün yörelerde olduğu gibi Diyarbakır'da da insanların coşkusunu, geleceğe dönük umutlarını görmüşsünüzdür. Bu duygular içerisinde size hoş geldiniz diyorum" ifadesini kullandı.
Tarihi mekanları gezdi
Ricciardone daha sonra beraberinde eşi Marie Ricciardone ile Sur ilçesinde Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi başta olmak üzere tarihi mekanları gezdi. Yolda karşılaştığı üç çocuğa üzerinde Türk ve ABD bayraklarının yer aldığı rozet takan Ricciardone, Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde karşılaştığı bir süre önce ABD'den dönüp yeniden memleketi Diyarbakır'a yerleşen Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı ile bir süre sohbet etti.
"Çok derin köklerini bulacaktır"
Büyükelçi Ricciardone, çözüm süreciyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptığını anımsattı. Ricciardone, "İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda barış, çok derin köklerini bulacaktır. İnşallah çatışmalar geçmişte kalacak, gelecekte barış ve istikrar olacaktır. Burası turizm ve yatırım için çok cazip bir yer. Barış için herkesin çok büyük ümidini ve iradesini gördüm. Barış için herkes çok istekli, biz de ümitliyiz" diye konuştu.