AB Yüksek Temsilcisi Borrell, bombalamanın durması için İsrail'e silah satılmamasını istedi
Ulusal basında çıkan haberlere göre, Borrell, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile başkent Madrid'de yaptığı görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Borrell, ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararıyla ilgili bir soruya, "Bombaların atılmasını önlemenin tek yolu, bombalara sahip olmamaktır." yanıtını verdi.
Orta Doğu'da yaşananlara karşı ortak tutum almak konusunda AB'nin "bölündüğü" yorumunu yapan Borrell, İspanya'nın pozisyonunda olmayan ülkelerin Birliğin kuruluş ilkelerine uymadığını savundu.
Borrell, Gazze için harekete geçmeyen AB'li liderlere, "Bazı Avrupalı meslektaşlarımız 'Gazze'de çok fazla ölüm var, çok yazık!' dediğinde sorulması gereken soru şudur: Kaç kişi çok fazla? Daha fazla olmaması için harekete geçmek üzere 50 bin kişinin ölmesini mi beklememiz gerekiyor?" sözleriyle tepki gösterdi.
Bazı AB ülkelerinin Filistin devletini tanıma ihtimaline ilişkin Borrell, "Eğer birkaç ülke bu adımı atarsa, eminim daha fazlası da bunu takip edecektir. İki devletli çözüme gerçekten inananların bu konuda konuşmanın ötesine geçmesi harika bir şey." değerlendirmesi yaptı.
İspanya'nın öncülük ettiği ve lobi çalışmaları yürüttüğü Filistin devletinin tanınması girişimine İrlanda, Slovenya, Malta ve Norveç'in destek verdiği biliniyor.
İrlanda basınında çıkan haberlerde İspanya ve İrlanda'nın 21 Mayıs'ta Filistin devletini tanıyacağı iddia edilmiş, Slovenya ise Filistin devletini 13 Haziran'a kadar tanımayı planladığını duyurmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.