AB ateşli silah kaçakçılığıyla mücadelede Batı Balkanlar'la işbirliğini artırmak istiyor
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, Ateşli Silah Kaçakçılığına Karşı AB Eylem Planı’nın Güneydoğu Avrupa’da uygulanması hakkındaki üst düzey toplantıda konuşma yaptı.
Borrell ve Johansson, Sırbistan'da bir hafta içinde toplam 18 kişinin ölümüne yol açan iki silahlı saldırıya değinerek üzüntülerini paylaştı.
Bu tür olayların Avrupa'da bir daha yaşanmaması için ateşli silahların yayılmasıyla mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Borrell, "Tüm Batı Balkan bölgesi olarak şiddetin Avrupa kıtasına yayılmasını önlemek için mücadele etmekle yükümlüyüz." dedi.
Borrell, Batı Balkan ülkelerinin tespit ve soruşturmayla ilgili kapasitelerinin güçlendiğini, kaçakçılarla mücadele ve ateşli silahların kötüye kullanılmasından kaçınılmasında AB standartlarına yaklaşıldığını söyledi.
Johansson da AB tarafından desteklenen bir girişimle Sırbistan'da silah affı kampanyası düzenlendiğini, bu kapsamda 9 bin 400 silah ve yaklaşık 900 patlayıcının teslim edildiğini belirtti.
Johansson ayrıca Batı Balkanlar'daki 6 ülke olan Arnavutluk, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Karadağ ve Sırbistan'da son 4 yılda 22 binden fazla ateşli silah, 750 binden fazla mühimmat ve 2 bin 400 patlayıcı ele geçirildiğini, 41 binden fazla silah ve 15 milyondan fazla merminin imha edildiğini kaydetti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.