9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı başladı
Anadolu Ajansı'nın basın sponsorluğunda, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası Grubu'na bağlı İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI), Hamad bin Khalifa Üniversitesi bünyesindeki Katar İslami Çalışmalar Fakültesi (QFIS) ve Uluslararası İslam Ekonomisi Derneği (IAIE) ortaklığında düzenlenen konferansa, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve kurum yöneticisi katıldı. Konferansın açılışında konuşan SESRIC Genel Direktörü Savaş Alpay, finans ve ekonomi dünyasının kritik bir dönemden geçtiğini ve küresel finansal krizin etkilerinin hala hissedildiğini aktararak, uluslararası finans mimarisinin yeniden yapılandırılmaya ve alternatif finans sistemlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Dünyadaki gaz ve petrol rezervlerlerinin büyük çoğunluğunun İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ) üye devletlerin topraklarında bulunsa da bu ülkelerin gücünün nüfuslarından kaynaklandığını dile getiren Alpay, "İKÖ üye devletlerinin nüfuslarına baktığınız zaman 0-24 yaş arası nüfus kesiminin yüzde 54 civarı olduğunu görüyorsunuz. Bu rakam, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden yüzde 20 daha yüksek" diye konuştu.
IAIE Başkanı Tariqullah Khan da ICIEF'in İslam ekonomisi ve finansmanı konusunda mega bir etkinlik haline geldiğini söyledi. Konferansın son yıllarda araştırma ile politikaları bağdaştırma üzerine odaklandığına işaret eden Khan, İslam ekonomisi ve finansmanının kitlelere mal olabilmesinin politika tayin eden kişi ve kuruluşların bu alandaki kurumların önemine inanmalarıyla mümkün olduğunu ifade etti. Khan, bu konferanstan elde edilecek sonuçların İslam ekonomisi araştırmalarını politikalara yansıtma imkanı vereceğini belirterek, "Gelecek konferanslarda inşallah tüm İslam dünyasında İslam ekonomisi ve finansmanının halklarımızın beklentilerini yerine getirebilecek düzeye erişeceğini umuyorum" dedi.
9. ICIEF, farklı oturumlarla bugün de devam edecek.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.