Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı başladı

9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı (ICIEF), yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da başladı.
9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı başladı
10 Eylül 2013 00:00:00
9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı (ICIEF), yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da başladı.

Anadolu Ajansı'nın basın sponsorluğunda, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası Grubu'na bağlı İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI), Hamad bin Khalifa Üniversitesi bünyesindeki Katar İslami Çalışmalar Fakültesi (QFIS) ve Uluslararası İslam Ekonomisi Derneği (IAIE) ortaklığında düzenlenen konferansa, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve kurum yöneticisi katıldı. Konferansın açılışında konuşan SESRIC Genel Direktörü Savaş Alpay, finans ve ekonomi dünyasının kritik bir dönemden geçtiğini ve küresel finansal krizin etkilerinin hala hissedildiğini aktararak, uluslararası finans mimarisinin yeniden yapılandırılmaya ve alternatif finans sistemlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dünyadaki gaz ve petrol rezervlerlerinin büyük çoğunluğunun İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ) üye devletlerin topraklarında bulunsa da bu ülkelerin gücünün nüfuslarından kaynaklandığını dile getiren Alpay, "İKÖ üye devletlerinin nüfuslarına baktığınız zaman 0-24 yaş arası nüfus kesiminin yüzde 54 civarı olduğunu görüyorsunuz. Bu rakam, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden yüzde 20 daha yüksek" diye konuştu.

IAIE Başkanı Tariqullah Khan da ICIEF'in İslam ekonomisi ve finansmanı konusunda mega bir etkinlik haline geldiğini söyledi. Konferansın son yıllarda araştırma ile politikaları bağdaştırma üzerine odaklandığına işaret eden Khan, İslam ekonomisi ve finansmanının kitlelere mal olabilmesinin politika tayin eden kişi ve kuruluşların bu alandaki kurumların önemine inanmalarıyla mümkün olduğunu ifade etti. Khan, bu konferanstan elde edilecek sonuçların İslam ekonomisi araştırmalarını politikalara yansıtma imkanı vereceğini belirterek, "Gelecek konferanslarda inşallah tüm İslam dünyasında İslam ekonomisi ve finansmanının halklarımızın beklentilerini yerine getirebilecek düzeye erişeceğini umuyorum" dedi.

9. ICIEF, farklı oturumlarla bugün de devam edecek.