Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2324.92
BIST 100
9145.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

9 bitki, 9 mucize

9 mucizevi bitkinin birçok hastalığa iyi geldiği ortaya çıktı. Bu 9 bitkiyi uygulayarak, hastalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Fitoterapi Uzmanı Dr. Muammer Yıldız bu bitkilerin kullanma alanları ve faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
9 bitki, 9 mucize
27 Şubat 2023 10:54:28
9 mucizevi bitkinin birçok hastalığa iyi geldiği ortaya çıktı. Bu 9 bitkiyi uygulayarak, hastalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Fitoterapi Uzmanı Dr. Muammer Yıldız bu bitkilerin kullanma alanları ve faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hasta olduğumuz zaman birden fazla ağrı kesici ilaç alıp, sorunları hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak istiyoruz.

Bu hastalıklardan kurtulmak için içtiğimiz bu ilaçlar, vücudumuzun dengesini bozabiliyor. Örneğin; mide ağrısına neden olabiliyor ve bir yeri düzeltirken başka bir bölgeyi bozabiliyor.

Bu nedenle hastalandığımız doktora gitmeden ağrı kesicilere yönelmek doğru bir seçenek olmayabilir. Doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Bu doğal yöntemler arasında yine midenize iyi gelecek olan içecek ve yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlenebilir.

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesi de hastalıkların kısa süre içerisinde vücudunuzu terk etmesine olanak sağlar.

Son yıllarda da doğal ilaç kavramı gittikçe popüler bir hale gelmeye başladı.

Bu doğal ilaçlara "bitkileri" ekleyebiliriz çünkü doğada bulunan bazı bitkiler kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa şifa olabiliyor.

Özellikle bazı bitkilerin ilaç üretiminde kullanılması vatandaşları bu sektöre daha meraklı hale getirdi. Peki doğada bulunan bitkilerin insan vücuduna ne gibi yararları bulunur?

9 MUCİZEVİ BİTKİ

GİNGKO

Gingkonun faydalarını sıralarsak; demans, Alzheimer, göz sağlığı, iltihap iyileştirme, şeker hastalığı, kemik iyileşmesi, kaygı ve depresyona iyi geliyor.

GECESAFASI YAĞI

Gecesefası yağının faydaları; PMS, hafif cilt hastalıkları, göğüs ve meme ağrısı, menopoz, iltihaplar, diyabetiknöropati, Multipl skleroz, PCOS, kan basıncı olarak sıralanabilir.

ZERDEÇAL

Zerdeçalın faydalarını sıralarsak; artrit gibi iltihaplı hastalıkların neden olduğu ağrıları azaltmaya, kanseri önlemeye, DNA mutasyonlarını durdurmaya ve pek çok cilt hastalığının tedavisine yardımcıdır.

EKİNEZYA

Ekinezyanın faydaları; soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilmesidir. Ayrıca bağışıklığı artırmaya yardımcıdır.

KETEN TOHUMU

Keten tohumunu tüketmenin en iyi yolu yulaf ezmesi, mısır gevreği, salataya serpilmesi, ev yapımı ekmek ve hamur işlerinde kullanılmasıdır. Keten tohumu olduğu gibi tüketebileceğiniz gibi doğal tabletler, yağ ve un şeklinde de bulabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Akne, ayak mantarı, küçük yaralar, kepek, böcek ısırıkları, iltihaplı cilt hastalıkları için faydalı olduğuna inanılıyor.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ

Üzüm çekirdeği özünün faydaları arasında kanseri önleyici, LDL kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olması, bacak damar dolaşımına yardım etmesi, ödemi azaltması ve kan basıncını dengelemesi geliyor.

LAVANTA

Anksiyete ve kaygıya karşı etkili. Ayrıca ruh halini düzenleme ve bilişsel performansı etkileme gibi faydaları bulunuyor. Uykuya dalmayı da kolaylaştırıyor.

Aroma terapide de kullanılmaya başlanan lavanta yağının seyreltilerek cilde uygulanması da mümkün. Ayrıca iltihap önleyici etkisi keşfedildi.

PAPATYA

Dünya çapında günde 1 milyon bardaktan fazla tüketilen papatya çayı yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği ile biliniyor. Sıvı, kapsül ve tablet olarak da üretiliyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan