8 yaşındaki çocuğun sorgulanması tartışılıyor
Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki bir çocuğun, "terörü övdüğü" gerekçesiyle ailesinin nezaretinde karakolda sorgulanması ülke kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Siyasetçiler konu ile ilgili farklı tepkiler gösterirken, Ahmet isimli çocuğun ailesi, karakola oğulları hakkında şikayet başvurusunda bulunan ilkokul yönetimi hakkında dava açacağını bildirdi.
Ailenin avukatı Sefen Guez-Guez, RMC radyo kanalına yaptığı açıklamada, "8 yaşındaki bir çocuğun karakolda işi olamaz. Bu durum Fransa'da insanların nasıl bir korku içinde yaşadığını gösteriyor. Esas endişe verici olan ise eğitim yeri olan okulda, okul yönetiminin pedagojik eğitimle sorunu çözmek yerine karakola şikayeti tek çare olarak görmesi" ifadesini kullandı.
Çocuğun ailesinin Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısını kınadığını ve oğullarına terörün yanında olunamayacağı konusunda nasihatler verdiğini anlatan Fransız avukat, okul aleyhine dava açacaklarını söyledi.
Küçük çocuğun karakolda sorgulanmasına ülkedeki çocuk psikologları da şiddetle karşı çıkarken siyasetçiler ise farklı tepkiler gösterdi.
Meclis Başkanı Sosyalist Claude Bartolone, "Eğer bir suç varsa, küçük çocuğun değil ailesinin bu konuda sorumlu tutulması gerektiğini'' söyledi.
Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği üyesi parlamenterler Eric Ciotti ve Christian Estrosi, bu konuda okul idaresi ve karakol yetkililerinin doğru bir tutum sergilediği görüşünü savundu.
Sınıfta, "Ben Charlie değilim, teröristlerle birlikteyim" dediği iddia edilen çocuk, ailesinin gözetiminde dün karakolda iki saat boyunca sorgulanmıştı.
Çocuğun, karakoldaki sorgusunda terörizmin kelime anlamına bile tam bir açıklama getiremediği bildirilmişti.
Fransa'da 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste yaşanan üç ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonları sonrasında üç terörist ölü ele geçirilmişti.
Derginin saldırılar sonrasındaki ilk sayısında Hz. Muhammed'i tasvir eden bir karikatür yayımlamasının ardından ise dünyanın pek çok yerindeki Müslümanlar protesto gösterileri düzenlemişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.