Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2484.96
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

700 bin dolar fidye

Ermenistan'a iş için giden Samsunlu Mustafa Dayıoğlu, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. İşadamının yakınlarına gelen telefondan 700 bin dolar fidye istendiği öğrenildi.
700 bin dolar fidye
27 Şubat 2013 07:01:00
Ermenistan'a iş için giden Samsunlu Mustafa Dayıoğlu, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. İşadamının yakınlarına gelen telefondan 700 bin dolar fidye istendiği öğrenildi.

İŞ gezisi için Ermenistan'a giden Samsunlu işadamı Mustafa Dayıoğlu (72), Ermenistan'da kaçırıldı. Aralarında bazı polislerin de bulunduğu suç şebekesi, 3 çocuk babası işadamının ailesinden 700 bin dolar fidye istedi. 1 Şubat'tan beri Ermenistan'da bulunan Mustafa Dayıoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Ermenistan Güvenlik Teşkilatı ekipleri tarafından fidyecilerin elinden kurtarıldı. Ancak, şebekedeki polislerin teşhisi için ülkede tutulan Dayıoğlu'nun çocukları, babalarının sağlık durumundan endişe ediyor.

Oğlu Ayhan Dayıoğlu, babasıyla fidye çetesinden kurtarıldıktan sonra görüştüğünü ifade ederek, "Ayaklarındaki morartılar ve şişkinlikler işkenceye uğradığının göstergesi. Şu anda da 480'i aşan şekeri ile hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Babamızın sağlığından ciddi endişemiz var." dedi.

Babasını kurtarmak için resmi girişimlerde bulunduğunu anlatan Ayhan Dayıoğlu, "Tanıdığımız siyasiler vasıtasıyla Dışişleri Bakanlığı harekete geçirildi. İnterpol'e bilgi verdik. Daha sonra Türkiye'nin Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri, telefonla babamı arayarak sağlık durumu ile ilgilendiler." diye konuştu.

Ayhan Dayıoğlu, babasının kurtarılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Dayıoğlu, "Prosedürlerle, yazı yazıp beklemekle babamın oradan kurtarılması imkansız gibi görülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının başına bir iş geliyor, ama Cumhurbaşkanlığı ilgilenmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyorum. Allah rızası için. Eğer birazcık şu memlekette yaşayan bir insanın değeri varsa Ermenistan Cumhurbaşkanı'na telefon açmasını, babamı kurtarmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.