Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2858.00
BIST 100
9954.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

61 yıllık evlilik örnek oldu

Boşanma oranlarının en yüksek olduğu İzmir'de 61 yıllık evli çift, birliktelikleriyle örnek oldu.
61 yıllık evlilik örnek oldu
26 Ocak 2014 14:54:00
Boşanma oranlarının en yüksek olduğu İzmir'de 61 yıllık evli çift, birliktelikleriyle örnek oldu.

Konak Belediyesi ve Denge Pdm'nin ortaklaşa düzenlediği 'Çağdaş Aile, Mutlu İzmir' konulu konferans Prof. Dr.Türkan Saylan Alsancak KültürMerkezi'nde gerçekleştirildi. Uzman PsikolojikDanışman ve Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar, "İzmir'i İzmir yapan değerler gün geçtikçe azalıyor.Türkiye genelinde boşanmalarda birinci oluşu,çağdaş yaşam standartlarının normalin altında oluşu bizleri üzüyor. Eş seçimleri yanı sıra aileler çağdaşlıkkonusunda çok geride. Bu durumları değiştirmek ve çevremizdeki insanları bilinçlendirerek çağdaşaileler ve akabinde oluşan mutlu bir İzmir toplumu yaratmalıyız" dedi.

Bıçakçılar, konferansta, mutlu ve çağdaş bir aile olmanın yollarını, çağdaki değişimlerinhayata etkilerini, Türkiye genelinde nüfus ortalamalarını, boşanma ve evlilik oranlarına kadar toplum hayatına yönelik konuları anlattı. Konferansa İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

61 YILLIK ÇİFT ÖRNEK OLDU

Psikolog Ferhan Bıçakçılar, 750'nin üzerinde seminer verdiğini belirterek konferansa davet ettiği 61 yıllık evli olan Vahted ve Memduha Korsacılar çiftini de katılanlara örnek çift olarak tanıttı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, çağdaş bir toplumun geleneksel aile yapısından geldiğini ifade ederek, "Bizim toplumumuzda çocuklarımız yetişkin yaşlarda bile ailesiyleyaşayabiliyor. Gençler evlenmeden kendi düzenlerini kurmadan evlerini, anne ve babalarınıterk etmiyor. Batı ülkelerinde ise yetişkin gençler aileleriyle kiradan, elektriğe kadar pek çok gideri paylaşıyor. İşte biz bu nedenle mutlu ve çağdaş aileler olarak yaşamımızısürdürüyoruz. Bu geleneğin hala sürüyor olması sevindirici" dedi.

Kaynak: İHA