406 tarihi köprü kültür mirasına kazandırıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geleceği inşa ederken Türkiye'nin tarihi değerlerine de sahip çıktıklarını vurguladı.
"Restorasyonları tamamlanarak kültür mirasına kazandırılan tarihi köprü sayısı 406'ya ulaştı." ifadesini kullanan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü envanterinde Aralık 2021 itibarıyla kayıtlı yurt içinde 2 bin 421 taş, ahşap, demir ve betonarme tescilli, yurt dışında ise çoğunluğu Bosna Hersek'te olmak üzere 316 Osmanlı dönemine ait tarihi köprü bulunduğu bilgisini verdi.
32 TARİHİ KÖPRÜDE RESTORASYON DEVAM EDİYOR
Kültür mirasına kazandırılan 406 köprünün 33'ünün restorasyonunun 2021'de tamamlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
"Tarihi Malabadi Köprüsü, Kızılin (Göksu) Köprüsü, Kastamonu Taşköprü, Büyükçekmece (Kanuni Sultan Süleyman) Köprüsü ve Ani (Ocaklı) Köprüsü gibi yapıldıkları dönem önemli işleve sahip köprüleri tekrar kültür mirasımıza kazandırdık. Edirne Uzun Köprü, Silivri Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü, Tokat'ta bulunan Tarihi Hıdırlık Köprüsü, Kayseri Kocasinan ilçemizdeki Tarihi Tekgöz ve Höbektaş köprüleri ile Yahyalı ilçemizdeki Kapuzbaşı Tarihi Köprüsü, restorasyon çalışmalarını tamamlayıp, yeniden hizmete aldığımız tarihi köprüler arasında yer alıyor. Tarihi köprülerimizin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Aralık 2021 itibarıyla 32 tarihi köprüde restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Koruma bilincinin gelişimine katkıda bulunulması konusunda gerekli hassasiyeti göstererek, ata yadigarı tarihi köprülerimizin restorasyonunu yapıyoruz, aslına uygun olarak korunmasını sağlıyoruz. Yol ve köprülerimiz bizim bu topraklardaki tapu senetlerimizdir."
Tarihi köprülerin ülkenin önemli değerleri olduğunu ve turizme de kazandırıldığını belirten Karaismailoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, desteği ve bize aşıladığı başarma azmiyle daha nice yol ve köprü yapımı ve onarımlarını birlikte gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.