Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.53
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

4. Dünya Göçebe Oyunları başlıyor

​Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle ve sahip olduğu altyapısıyla Dünya Göçebe Oyunları için büyük bir avantaj sağladığını söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Ülkemiz spor organizasyonlarında artık bir marka" dedi.
4. Dünya Göçebe Oyunları başlıyor
08 Eylül 2022 08:00:00
​Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle ve sahip olduğu altyapısıyla Dünya Göçebe Oyunları için büyük bir avantaj sağladığını söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Ülkemiz spor organizasyonlarında artık bir marka" dedi.

Haber/Eda Erkuş

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan dünyada tek ve ilk olmak özelliğine sahip Dünya Göçebe Oyunları’nın tanıtım programı Bursa’nın İznik ilçesinde yapıldı. 29 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe 102 ülkeden 3 binden fazla sporcu katılım sağlayacak.

WhatsApp Image 2022-09-07 at 11.39.01_82cccb97f6a9c295fa854cf0effbb9dd.jpeg

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Dünden bugüne uzanan geleneksel sporlar 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda icra edilecek. Bu anlamda oluşturulacak mekanlarla, spor alanlarıyla programın ince detaylarıyla çok güzel organizasyonlarıyla, unutulmaz bir ev sahipliğine sahip olacak. Halen icra edilen geleneksel sanatlar, sahne sanatları veya Dünya Göçebe Oyunları'nın 4'üncüsünde en güzel şekliyle ortaya konulacak. Ziyaretçilerimiz hem bu sanatları izlerken aynı zamanda da bu sanatları deneyimleme imkanına sahip olacaklar." dedi.

WhatsApp Image 2022-09-07 at 11.39.01 (1)_f9ae342ed4a73e8369f92efaf12ac180.jpeg

‘Ülkemiz spor organizasyonlarında artık bir marka’

Kurumsallaşma yolunda atılan pek çok adımla oyunların dünya spor sahnesinde saygın bir yer edinmesi ve bu saygınlığının güçlenmesinin en büyük amaçlarından biri olduğunu anlatan Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu markayı tüm kültürel bir birliği sağlamak, evrensel bir görünüme kavuşturmayı amaç edindik. Ülkemiz spor organizasyonlarında artık bir marka. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle sahip olduğumuz altyapı hem organizasyonlar açısından hem de bu organizasyonlardaki markamızın güçlü bir şekilde algılanması açısından çok ama çok büyük bir avantaj. Bunu golften kış oyunlarına, su sporlarına, salon sporlarına kadar her alanda görüyoruz."

WhatsApp Image 2022-09-07 at 11.39.01 (2)_aa08b1d467e2384b14fb9b7bf776e34e.jpeg

‘Kazanan dünya olacak’

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Dünya Göçebe Oyunları'nın dünyanın en büyük geleneksel spor etkinliği olduğunu vurguladı.

Diğer üye ülkelerle kurumsal yapılarda olumlu yönde gelişmeleri müşahede ettiklerini belirten Erdoğan, "Bugüne kadar 13 ülkenin gençlik spor bakanlarıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak geleneksel sporların desteklenmesine yönelik niyet belgelerini imzaladık. Bu yöndeki çalışmalarımızı da hem daha fazla ülkenin gençlik spor bakanıyla imzalamaya devam ediyoruz hem uluslararası kuruluşlarla, UNESCO, Birleşmiş Milletler, Habitat gibi çalışmalarla geleneksel sporların sadece kırsalda değil şehirlerde de takip edilmesini, yaygınlaşmasını destekliyoruz. Geleneksel sporların ihyasının, geleneksel sporların popülerleştirilmesinin, dünyada kaybolmaya yüz tutan kültürlerin korunması ve milletlerin kendi kültürlerini yaşamayla ilgili özgüven duygusuna sahip olmaları noktasında önemli olduğunu düşünüyoruz. Dünyada spordan uzak olan, sporla sağlıklı ve devamlı irtibatı olmayan yüz milyonlarca insanın yeniden spora angaje olması için geleneksel sporların önemli rol oynayacağına da inanıyoruz. Bu oyunlarla birlikte kazanan tabii ki dünya olacak.'' dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan