'Kamplar saatli bombadan farksız'
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) Başkanı Dr. Joanne Liu, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplara ilişkin, "Tıbbi ve insani yardım konusunda bölgede çok büyük bir açık var. Bu kamplar, halk sağlığı açısındansaatli bombadan farksız." ifadelerini kullandı.
MSF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Liu, dün Cenevre'de Avrupa Birliği (AB) ile Kuveyt'in öncülük ettiği ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin ortaklaşa düzenlediği "Arakanlı Sığınmacılar İçin Uluslararası Yardım Konferansı"nda Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde bulunan mülteci kamplarındaki izlenimlerini paylaştı.
Liu, son 2 ayda 600 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e geçtiğini belirterek "Bu büyük göç dalgası yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor. Sadece son 2 haftada 40 bin kişi daha Myanmar'dan Bangladeş'e geldi. Bu sayılar, Arakan'daki şiddetin hala dinmediğine işaret ediyor." dedi.
Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te sığındığı alanlardaki yaşam şartlarının son derece kötü olduğunu vurgulayan Liu, "Bunun ne denli büyük bir kriz olduğunu bizzat görmeden anlamak çok zor." diye konuştu.
Bölgedeki insani yardım faaliyetlerinin hala çok yetersiz olduğuna işaret eden Liu, "Tıbbi ve insani yardım konusunda bölgede çok büyük bir açık var. Bu kamplar, halk sağlığı açısından saatli bombadan farksız." diye konuştu.
Liu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bangladeş hükümetini sınırlarını Arakanlı Müslümanlara açık tutmaya, uluslararası toplumu da bu harekete destek vermeye davet ediyoruz. Bir halk sağlığı faciasının önüne geçmek için gerekli yardımları ulaştırmak, bağışçıların görevi ve sorumluluğudur. Bu facianın önüne ancak şiddet, tecavüz ve işkenceyi yaşamış bir nüfusun hayati ihtiyaçlarını karşılayarak geçebiliriz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.