Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2511.36
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

3.224 vatandaşa tekerlekli sandalye

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara 137 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.
3.224 vatandaşa tekerlekli sandalye
02 Aralık 2022 10:19:46
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara 137 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan Şahinbey Belediyesi, engelli vatandaşlarımızın da yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak vatandaşlarımızın yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. Şahinbey Belediyesi bugüne kadar 3.224 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 8 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 419 görme engelliye beyaz baston, analog görme engelli bilgisayarı hediye ederek engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı şekilde karşılamayı başardı. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için park Akkent Spor Köyü içerisinde Engelli Yüzme Havuzu yapan Şahinbey Belediyesi engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesine imkân sağlayacak yeni mekanlar oluşturdu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, VATANDAŞA İNANILMAZ KOLAYLIKLAR SUNUYOR

Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Şahinbey, engellilerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini ifade ederek “Bundan 12 yıl öncesinde kaymakamlık yaptığım yerlerde Dünya Engelliler Günün’de çeşitli ziyaretler ve etkinlikler düzenleyip sosyal medya kanalları ile de çeşitli mesajlar paylaşıyorduk. Sanki engelli kardeşlerimizi sadece o hafta hatırlıyormuşuz gibi durum oluşuyordu. Bundan 10-11 yıl öncesinde Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nde kaymakamlık görevi yaptığım dönemlerde basketbol oynarken, ayağımı burktum. Bir engelli bireyin çalışırken yaşadığı zorlukları o dönemde yakından gördüm. Görev yaptığım süreç içerisinde engelli kardeşlerimizin kamu hizmetlerinde yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmaya çalıştım. Şahinbey İlçesi’nde göreve başlayalı 3 ay oldu. Buraya gelirken her kes bana buradaki zorluklardan bahsediyordu. Ancak buraya geldikten sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibinin çalışmalarını gördüm. Gerek ihtiyaç sahibi aileler, öğrenciler ve engelli kardeşlerimize sunulan hizmetler noktasında inanılmaz başarılara imza atmışlar. Hatta bizlerin yapması ya da organize etmesi gereken bir çok hususu belediye olarak üstlenmiştir. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZ ENGELLİLERE ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR

Eskiden bazı derneklerin 2-3 tekerlekli sandalye dağıtmak bu sandalyelerin maliyetinin 4-5 katı reklama harcama yaptığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Eskiden bazı dernekler birkaç tane tekerlekli sandalye dağıtmak için verecekleri sandalyelerin 4-5 katı kadar reklam yapıyorlardı. Ama bugün sağolsun Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin engellilere verdiği destekler, yasalarla engellilik engel olmaktan çıktı. Önce engeli kafamızdan çıkarmamız lazım, empati yapmamız gerekiyor. Ancak böyle engelli kardeşlerimizi anlayabiliriz. Bizlerin engelli kardeşlerimizi anlamamız bir lütuf değil kardeşlerimiz için hakkıdır” dedi.

“2.224 AKÜLÜ VE MANUEL SANDALYE DAĞITTIK”

Bugüne kadar 2. 224 adet manuel ve akülü sandalye dağıtımını yaptıklarının altını çizen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak hiçbir engelli kardeşimizi geri çevirmedik, sınırlama koymadık ihtiyacına göre yardımcı olduk. Bugüne kadar 3.087 tane dağıtmıştık. Bugün itibariyle yeni dağıtımlarımızla birlikte 3.224 akülü ve manuel sandalye dağıtımına ulaştık. Bugüne değin 419 tane beyaz baston, 2 tane engelli parkı, 101 tane işitme cihazı dağıtarak 4 tane dolum istasyonu yaptık. Bunları yaparken de yaptığımız bütün kaldırımlarda hem görme engelli hem de fiziki engellilerin iniş çıkışına uygun halde yapıyoruz. Hatta kaldırımları yapan mühendislerimize tekerlekli sandalye ile seyahat yaptırarak engelli kardeşlerimiz ile empati kurmalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar hep engelli kardeşlerimizin yanında olduk bugünden sonrada hep onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.