3 ilde dev FETÖ operasyonu
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına finansman sağladıkları öne sürülen, aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de olduğu şüphelilere yönelik, İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonda, 33 kişi gözaltına alındı.
TERÖRE FİNANSMAN SAĞLAMAK
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 5'i kadın 65 şüpheliye yönelik, "silahlı terör örgütüne üye olma", "Yardım Toplama Kanununa muhalefet", "Bankacılık Kanununa muhalefet", "Terörün Finansmanına Dair Kanuna muhalefet", "nitelikli dolandırıcılık", "Çek Kanununa muhalefet" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlardan yakalama, ev ve iş yerlerinde arama kararı çıkarıldı.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar doğrultusunda, İstanbul, Konya ve Kırklareli'de, 7 şirket ve bir derneğin de aralarında bulunduğu 65 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, şirket ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı.
Bazı zanlıların ev ve iş yerlerinde de aramalar yapıldı. Şüphelilerden bir bölümü, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Operasyon süreci
Operasyon çalışmalarının 19 Kasım 2014'te bir vatandaşın FETÖ/PDY Yapılanmasının üs olarak kullandığı Maltepe'deki bir restoranda örgüt mensuplarının bazı suç delilleri ve belgeleri kaçırarak yakacaklarını ihbar etmesiyle başladığı, mali polisin çevrede yaptığı araştırmada, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta 3 bin 500 kişilik isim listesi, bağış makbuzları ve yapılan gayri resmi harcama ve para transferlerine dair mini kasa defteri ele geçirilmesiyle çalışmalara başlandığı öğrenildi.
Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde, zanlıların yurt dışı bağlantılı faaliyetlerde bulundukları, çok sayıda yurda giriş ve çıkış kayıtlarının bulunduğu (ABD), yüklü miktarda parayı yurt dışına kaçırdıkları ve 14 şüphelinin halen yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
60 MİLYON DOLARI KAÇIRDILAR
MASAK raporları doğrultusunda bazı şüphelilerin, 15,5 milyon doları bankacılık sektörü üzerinden Mısır ve bazı Arap ülkelerine aktardıkları, Bank Asya'da örgütsel amaçlı açılan 6 ayrı hesapta, burs, kurban ve "himmet" adı altında vatandaşlardan toplanan 8,7 milyon lirayı akladığı, örgüt şirketleri arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferleri gerçekleştirdiği ve 2014-2015 döneminde Bank Asya'dan 4,5 milyon TL'lik usulsüz kredi kullandırdığı belirlendi.
Şüpheliler arasında FETÖ/PDY terör örgütünün 2 numaralı ismi olduğu öne sürülen firari Mustafa Ö, Bank Asya eski ortaklarından Ali Ç. ve Arnavutluk'ta bulunan Bank Asya'nın eski genel müdürü Ahmet B'nin de bulunduğu, Mustafa Ö. ve Ali Ç'nin ABD'de olduğu ileri sürüldü.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.