28 Şubatın kamudaki izleri siliniyor
NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA
28 Şubat sonrasında af ile okullarına dönen mağdurlar, eğitimleri bittikten sonra yaşlarının ilerlemesi nedeniyle kamuda istihdam edilemedi. Kendilerine engelliler ve dershane öğretmenlerine tanınan hakların tanınmasını isteyen mağdurların yaptığı başvuruyu değerlendiren Kamu Denetçiliği, mağdurları haklı bularak yaş ve KPSS sınavı şartı olmadan sözlü sınava girmeleri karırını verdi. Milat'ın gündeme getirdiği 28 Şubat mağdurları sonrası Türkiye geneli birçok mağdur Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurarak mağduriyetleri hakkında çözüm talep etmişlerdi. Kamu Denetçiliği Kurumu da konunun tüm tarafları ile büyük bir çalıştay düzenlemiş ve birkaç aylık görüşmeler yapmıştı. Bu kapsamda Kamu Denetçiliği Kurumu konu ile ilgili kararını verdi.
Mağdurlar yaşa takıldı
28 Şubat döneminde zulme uğrayarak okullarından atılan birçok gencin oluşturmuş olduğu 28 Şubat Öğrenci Derneği olarak yapılan mağduriyet başvurusunda dernek üyelerinin 28 Şubat döneminde öğrenci oldukları, kılık ve kıyafetlerinden dolayı okullarına devam edemedikleri mağduriyetler ortaya koyuldu. Üyeler, 2011 yılında çıkarılan af yasası kapsamında üniversitelerine yeniden dönerek mezun olduklarını, ancak yaşa takıldıklarını, okula kayıt yaptırdıkları dönemlerdeki KPSS'den alınacak puanlarla kamu görevlisi olarak atanmanın mümkün olduğunu fakat mezun oldukları tarih itibariyle kendileri için yeterli puan alabilmenin zorlaştığını bildirdiler.
Mağduriyetler giderilsin talebi
28 Şubat Öğrenci Derneği, mağdurlar ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesi için ise şu taleplerde bulundu, "2011 yılından bu yana 28 Şubat sürecine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için atılmaya başlanan olumlu adımların devam ettirilmesini, eğitim durumlarına uygun olarak ÖSYM tarafından kurumlara yapılan yerleştirmelerde engellilere, dershane öğretmenlerine vb. tanınan hakların/pozitif ayrımcılığın kendilerine de tanınmasını, kamu personel sistemine girişte mezun olmaları gereken dönemde uygulanmakta olan kamu personel sisteminden yararlandırılmalarının, sınavsız olarak durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanmalarının gerekiyorsa bu konuda yasal düzenleme yapılarak kamuda istihdam edilmelerinin sağlanmasını talep etmektedir."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.