''28 Şubat tarihe gömüldü''
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Üniversitesinin Doktora Salonunda düzenlenen "Postmodern Bir Darbenin Anatomisi" konferansında konuştu. Burada çok acı günler yaşadıklarını ancak bu günlerin ders alınması gereken günler olarak kalması gerektiğini vurgulayan Kaya, bundan tam 22 yıl önce seçilmiş hükümete karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu, bunun daha önceki darbelerden farklı geliştiğini anlattı.28 Şubat'ın, ordunun, medya, yargı ve sivil toplum kuruluşlarını kullanarak hükümeti istifa etmek zorunda bıraktığı bir süreç olduğunu dile getiren Kaya, bu nedenle bu darbenin "postmodern" olarak anıldığını kaydetti.
“İnançlı kesim baskılara maruz kaldı”
Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölüm yılı dolayısıyla kendisini rahmetle yad ettiğini belirten Kaya, 28 Şubat sürecinde gelişen olayları ve Erbakan'ın hükümeti kurma sırasında yaşadığı zorlukları anlattı. Kaya, hiçbir somut gerekçesi olmayan sebepler ve medyanın yalan manşetleriyle 28 Şubat sürecinin yaşandığını ifade ederek, "O dönem MGK'nın 18 maddelik kararlar silsilesini baskı altında imzalatmak için rahmetli hocamızla çok uğraştılar. Hükümetin düşmesinin ardından çok baskılara maruz kaldık, özellikle de inançlı kesim." diye konuştu.
“Biz birlikte Türkiye’yiz”
Milyonlarca insanın namaz kıldığı için fişlendiğini, başı örtülü olduğu için birçok insanın okuldan atıldığını dile getiren Kaya, eşi başı örtülü diye birçok vatansever subayın ordudan atıldığını söyledi. İstanbul Üniversitesinin de o dönemdeki başörtüsü yasağının en katı şekilde uygulandığı yerlerden biri olduğunu hatırlatan Kaya, "Bunları konuşmak, anlatmak bunları hatırda tutmak zorundayız. Geçmişten ders almak adına. Biz başı açık ile başı örtülü kardeşiz ve aramızda fark yok, birlikte Türkiye'yiz. Biz 81 milyon, bütün farklılıklarımızla birlikte Türkiye'nin geleceğine hizmet etmek üzere gece-gündüz demeden çalışan insanlarız." ifadelerini kullandı.
"5 yıl gibi bir sürede bertaraf edilmiş oldu"
28 Şubat sürecinde Türkiye'nin ekonomik anlamda da büyük bedeller ödediğini anlatan Kaya, Türkiye'deki her darbenin arkasında olan dış güçlerin bu post-modern darbenin de arkasında yer aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevinden çıktıktan sonra yol arkadaşlarıyla "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." diyerek AK Parti'yi kurduğunu belirten Kaya, "AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bu milletin değerlerinin yükseldiği bir dönem yaşadık. Ekonomik olarak olarak ayağımızdaki prangalardan bir bir kurtulduk ama asıl bize yaşatılan 28 Şubat zulümlerinin son bulduğu bir dönem yaşadık. 'Bin yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat, Allah'a hamdediyoruz ki 5 yıl gibi bir sürede bertaraf edilmiş oldu ama mücadelemiz sürüyor ve sürmeye de devam edecek." dedi.
"4 benzemez dediğimiz partiler birleşmiş"
Önlerinde 31 Mart yerel seçimlerinin olduğuna işaret eden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "4 benzemez dediğimiz partiler birleşmiş Kandil'in, Pensilvanya'nın desteğini arkalarına almışlar. Bir partinin ilçe başkanlığında yapılan bir konuşmada HDP'nin teşkilat başkanı çıkıyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız' diyor. Bunlar Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılan büyük oyunlar, büyük tuzaklar. Kürdistan diye bir yer bu topraklar altında yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bu topraklarda bir ve beraberiz, bu birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha güçlü tutmaya mecburuz."
“Millet kendisinden olana gönlünde yer veriyor”
Kaya, 28 Şubat'tan alınacak derslerle gençlerin Türkiye'nin geleceğine yönelik çok daha fazla çalışılması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin çalışan, milli ve manevi değerlerine bağlı, üreten gençlere ihtiyacı olduğunu kaydetti. 28 Şubat'ta üniversiteye hazırlanan bir lise öğrencisi olduğunu belirten Kaya, sınavda Türkiye derecesi yapan çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade etti. Kaya, başörtülü kızların üniversitelere alınmadığı zorlu dönemde tıp fakültesi okumak istemesine rağmen yaptığı araştırmada başörtülü öğrencileri kabul eden Bilkent Üniversitesini tercih edip elektrik-elektronik bölümünü kazandığını söyledi. Sonra doktora için yurt dışına gittiğini dile getiren Kaya, burada çalışma yaparken tıp okumak için yeniden üniversite sınavlarına girip Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandığını anlattı. Kaya, o dönemleri kendilerine yaşatanların bunu bir kara leke olarak üzerlerinde taşıdıklarını belirterek, "Bu çok büyük bir utanç ve milletimizin gözünde de hiçbir değerleri yok ama o dönem 'muhtar bile olamaz' dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın, milletimizin gönlünde o kadar büyük bir yeri var ki bunu Türkiye'de gittiğimiz bütün mitinglerde bütün açılışlarda görüyoruz. Millet kendisinden olana gerçekten gönlünde yer veriyor." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.