Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Nisan gibi dik duracağız

27 Nisan gibi dik duracağız
19 Aralık 2013 01:00:00

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, yaptığı açıklamada hedefin büyüyen Türkiye olduğunu söyledi. Kapusuz, "27 Nisan Muhtırası sonrası, kapatma davası sonrası nasıl dik durduysak bu yıpratmalara karşı da öyle dik duracağız" dedi.

Yeni Türkiye

"Son günlerde, kökü dışarıda olan bazı mihraklarca Ak Parti'yi yıpratmaya yönelik itibarsızlaştırma ve karalama kampanyaları yürütülmektedir" diyen AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Bir kısım medya, sermaye ve çeteler, dışardan güdümlü olduğu anlaşılan ve önceden hazırlandığı belli olan 1 psikolojik operasyonu yürütmektedir Hedef açıktır; Hedef 11 yıldır istikrarı yakalamış büyüyen ve güçlenen Türkiye'dir" diye konuştu.

Emanete halel gelmeyecek

Sosyal medya hesabından gelişmeleri değerlendiren Kapusuz şunları söyledi: "AK Parti'nin 11 yıldır hem içeride hem dışarıda ülke çıkarlarını gözeten politikalar izlemesi ve artık Türkiye'nin dünyada söz sahibi olması birçok şer odağını rahatsız etmiştir. İçeride ve dışarıdaki bu şer odakları ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Milli İrade'ye boyun eğdiremeyecekler. Herkes bilsin ki AK Parti iktidarı bu milletin kendisine verdiği emanete hiçbir zaman halel getirmeyecektir.

Kirli oyunlar, tuzaklar

Askeri vesayete, bürokratik vesayete, yargı vesayetine, dış güçlere ve çetelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. 27 Nisan Muhtırası sonrası, Kapatma Davası sonrası nasıl dik durduysak bu yıpratmalara karşı da öyle dik duracağız. Birileri manşetlerle, kirli oyunlarla, tehditlerle ve kurdukları tuzaklarla AK Partiyi köşeye sıkıştırabileceğini sanıyor ama yanılıyorlar. AK Parti'nin arkasında koca bir millet var. AK Parti hesabı yalnızca ve yalnızca millete verir.

Millet dersi verecek

AK Parti gücünü ne karanlık çevrelerden ne okyanus ötesinden nede kirli ittifaklardan almaktadır. AK Parti gücünü sadece milletten almaktadır Birileri boşuna ellerini ovuşturmasın. Türkiye'nin yolu değişmez, Türkiye emin adımlarla yoluna devam eder ve kurulan tuzakları bir bir bozar. İnanıyorum ki bu yıpratma sürecinden de milletimizin desteğiyle AK Parti daha güçlü çıkacak ve 30 Martta Millet bu odaklara dersini verecektir"

HEDEF BAŞBAKAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, önceki sabah saatlerde başlayan operasyonu değerlendirdi. Türkiye'yi, özellikle de Başbakan'ı devreden çıkarma çabası olduğunu dile getiren Şentop, AK Parti'ye yönelen operasyonun, aslında cemaati de hedef aldığını dile getirdi. A Haber'de katıldığı programda konuşan Şentop, son bir yıla dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu süreçte asıl amacın Başbakan Erdoğan'ı devre dışı bırakma çabası olduğunu söyledi.

Erdoğan sız Türkiye istiyorlar

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, iş adamlarından bakan çocuklarına uzanan yolsuzluk operasyonunu, iki milletvekilinin istifası ve AK Parti ile cemaat kavgasına ilişkin T24'ün sorularını cevapladı. Tayyar konulara dair şunları söyledi:

Ayar vermek istiyorlar

"Yeni bir küresel denklem oluşuyor. Bu denklemde Türkiye ağırlık kazanmak istiyor. Ancak küresel aktörler, Türkiye'nin yeni rolünden ve taleplerinden rahatsız. Onun için Türkiye'ye ayar vermek istiyorlar. 2014 yılında yapılacak mahalli seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri kritik gözüküyor."

Kaos için çalışıyorlar

"Erdoğan'sız bir Türkiye hayal edenler, hem yerel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin kaybetmesini hedefliyor. Bu amaçla bir süredir, iç içe girmiş birbiriyle ilintili oyunlar sahneleniyor." "Sayın Erdoğan'ı, cumhurbaşkanlığı adaylığı fikrinden vazgeçirmeye ve başbakanlık koltuğundan edinceye kadar bu kaosu sürdürmeye çalışacaklarını düşünüyorum."

Diz çöktürme hamleleri

"Gezi olayları, dershane bağlamında çıkartılan 'diz çöktürme' girişimleri, bu son operasyon, Başbakan'a ve AK Parti'ye yönelik stratejik hamlelerdir." "Meselenin, AK Parti ve cemaat kavgasına indirgenmesi sorunun büyüklüğünü görmemizi engeller. Cemaatin gerçek anlamda AK Parti ile hiçbir problemi olmadığını düşünüyorum. Ancak, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı bazı odaklar cemaat ve hükümete siyasi rota çizmeye çalışıyorlar."

Başbakan'ı da dinlediler

Bir yıldır hazırlık yapılan soruşturma kapsamında birçok dinleme kararı alındığı öğrenildi. Bazı bakanların oğullarıyla konuşmalarının da yasa dışı kaydedildiği iddia edildi. Başbakan Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı konuşmaların da yasa dışı dinlendiği belirtildi. Soruşturma kapsamında, bakanların oğullarını dinlemek için alınan izinle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonlarının da dinlendiği iddia ediliyor. Operasyonun bir yıldan bu yana devam ettiği bildirilirken soruşturmayı yürüten savcılık dışında hiçbir makama bilgi verilmediği öğrenildi. İstanbul Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü'nün soruşturmadan haberi yoktu.

Herkes işini yapıyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul'da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı iddialarına ilişkin, "Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün açıkladık. HSYK da, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şuan" dedi.

28 Şubat Davası'nın içi boşaltılmasın

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "28 Şubat dava sürecinin geçiştirilmesi, içinin boşaltılması büyük bir sorumsuzluk örneğidir" dedi. Turgay Aldemir, 28 Şubat döneminde, temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını, binlerce kamu görevlisinin, üniversite öğrencisinin, yüzlerce subay ve astsubayın mağdur edildiğini savundu.

"28 Şubat darbesi kısa sürse de etkilerinin hala devam ettiğini" ifade eden Aldemir, "28 Şubat Davası soruşturmaları gün geçtikçe daha fazla gündemden uzaklaşıyor. Ülkemizi büyük bir cezaevine çeviren, ülkeyi sömüren, ülkeyi milyarlarca lira zarara uğratan bu darbecilerin yaptıklarının hesabı sorulmasa da bizler bu zulmün faillerini hiçbir zaman affetmeyeceğiz" dedi.

"28 Şubat dava sürecinin geçiştirilmesi, içinin boşaltılması büyük bir sorumsuzluk örneğidir" diyen Aldemir, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşları davaya karşı daha duyarlı olmaya davet etti.