Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2830.97
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 ile 140 milyarlık yatırım müjdesi

Diyarbakır'da düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi' programına katılan Başbakan Binali Yıldırım, 140 milyar TL bütçe ile bölgedeki 23 ili kapsayan ekonomik müjdeler paketini açıkladı.
23 ile 140 milyarlık yatırım müjdesi
05 Eylül 2016 09:41:00
Diyarbakır'da düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi' programına katılan Başbakan Binali Yıldırım, 140 milyar TL bütçe ile bölgedeki 23 ili kapsayan ekonomik müjdeler paketini açıkladı.

BAYRAM ZİLAN/DİYARBAKIR

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi' programında yaptığı konuşmada, bölgeyle ilgili önemli müjdeler verdi. Atılan adımlarla birlikte bölgenin, yatırımlar noktasında cazibe merkezi olacağına işaret eden Başbakan Yıldırım, "Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz. Sadece Diyarbakır Sur için 1.9 milyarlık yatırım yapıyoruz. Şırnak, Cizre, Silopi için 7,5 milyarlık yatırım yapacağız" dedi.

10 katrilyon TL bütçe ayrıldı

Terörden zarar gören şehir ve ilçelerin yenileneceğini dile getiren Yıldırım, "Sur, İdil, Cizre, Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ilçelerini konut, hastane, ibadethane, sosyal tesisleriyle tekrar ayağa kaldıracağız. Sur'u diğer yerlerdeki gibi tarihi dokuya sahip çıkarak inşa edeceğiz. Hz. Süleyman Cami etrafını restore ediyoruz. Toplam 7 bölgede, 36 bin küsür konut yaparak, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diyarbakır'a 1.9 milyar lira, Şınark'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2,5 milyar lira, Mardin'e 1.8 milyar lira kaynak ayırdık. Bu kapsamda toplam 10 katrilyon TL harcayacağız" bilgisini verdi.

Teröre karşı yatırım yapıyoruz!

2016-2017 yıllarında kullanılmak üzere 202 milyon liralık bütçe ayırdık. Çocuklara 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 10 bine çıkarıyoruz. Aile destek merkezi yapıyoruz. 500 yeni aile destek görevlisi ataması yapacağız. Kadınlarımıza yönelik 186 adet meslek edinme merkezi açıyoruz. Bunlar için 125 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Sosyal hizmetler için 393 milyon liralık bütçe öngörüyoruz. Teröre karşı yatırımlarımıza devam ediyoruz. 23 il içinde 8 ilde herbirinde 10 tane fabrika kuracağız. Bu da ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor. Çağrı merkezleri için de 25 bin civarında istihdam ile gençlerimiz iş bulacaklar " ifadelerini kullandı.

Terör örgütüyle çözüm olmaz

Ülkeyi bölmek isteyenlerin çözümün bir parçası olmadığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenleri süpürüp atacağız. Bu noktada çözüm milletin ta kendisidir. Çözüm vatandaştır. Türkiye'nin bölünme gayretlerine pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar, Türkiye'nin her karış toprağında 79 milyon vatan evladının her birinin gece gündüz, yaz kış gideceği, seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm millette, terör örgütüyle çözüm olmaz." diye konuştu.

Terörü besleyen bedelini öder

"Terörle mücadelenin hukuki zemin üzerinde ilerlediğine işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, "Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahvil edenler mutlaka karşılığını görecektir. Burada, hukuka uygun görev yapan, terör örgütleriyle iş birliğine girmeyen yöneticilerin endişelenmesine gerek yoktur. Ama bütün imkanları, bulunduğu şehre altyapı hizmeti yapsın, üst yapı hizmeti yapsın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktaran, terör örgütüne lojistik destek verenler bu yaptıklarının hesabını verecek, bedelini ödeyecektir. Yağma yok" ifadelerini kullandı.