'21 yıllık baba hasreti'
Babasının Türk olması nedeniyle köyünde "Adanalı Selma" olarak tanınan 24 yaşındaki Selma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıl önce Türkiye'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden tır şoförü babası Halil Sarı ile aynı ülkeye temizlik işçisi olarak giden annesi Angasi Abdurrahman'ın 1989'da tanışıp evlendiğini, 1993'te de kendisinin dünyaya geldiğini belirtti.
Halil, "Annem, Suudi Arabistan'a gitmeden önce Kamerun'da 2 kez evlenmiş ve bu evliliklerden 4 çocuğu olmuş. Daha sonra Suudi Arabistan'da babamla üçüncü evliliğini yapan annem, ben 3 yaşındayken diğer çocuklarından daha fazla ayrı kalamayacağını söyleyerek memleketi Kuseri'ye geri dönmek zorunda kalmış." ifadelerini kullandı.
"Babamla ilk konuştuğumda çocukluk günlerime geri döndüm"Babasının Türkiye'deki adres ve telefonunu vererek annesiyle kendisini Kamerun'a uğurladığını dile getiren Halil, babasının da birkaç yıl sonra Suudi Arabistan'dan ayrılarak memleketi Adana'ya döndüğünü anlattı.
Köydekilerin "babası belli değil' diye kendisini ve annesini hor gördüğünü belirten Halil, "Çocukluğum boyunca bize kötü gözle bakanlar yüzünden babasız olmanın acısını derinden hissettim." dedi.
Tüm çabalarına karşın yıllarca babasına ulaşamadığını söyleyen Halil, sözlerine şöyle devam etti:
"Kamerun'da 15 yıl boyunca babamın sesini dahi duyamadım. Babamla ilk kez telefonda konuştuğumda ise unuttuğum ama babamın sesiyle hatırladığım çocukluk günlerime geri döndüm."
"Artık herkes beni Adanalı Selma olarak çağırıyor"Hemşehrileri Cibril Hamit'in bir Türk sivil toplum kuruluşu için çalıştığını ve Türkiye'ye gidip geldiğini öğrendiklerinde hayatlarının değiştiğine işaret eden Halil, annesinin Hamit'e babasının kendilerine bıraktığı adres ve telefon bilgilerini verdiğini belirtti.
Hamit ile Türkiye'de eğitim gören Kamerunlu arkadaşı Muhammed İdrissa'nın kendilerine destek olmak için Adana'ya gittiklerini söyleyen Halil, "Annem, köydekilere babamın Türk olduğunu anlatmaya çalışmış ama kimse ona inanmamıştı. Köydeki herkes, 'babam belli değil' diye benden uzak duruyordu. Sırf bu nedenle evlilik çağına geldiğimde kimse beni gelini olarak bile görmek istemedi." dedi.
İdrissa ve Hamit'in yaklaşık 6 yıl önce Adana'da babasını bulduklarını anlatan Halil, "Babamın evine girdiklerinde benim çocukluk resmimi görmüşler. Onlar sayesinde 3 kardeşim daha olduğunu öğrendim. Babam ve kardeşlerimle buluşacağım günü iple çekiyorum. Babamı bir kez daha dünya gözüyle görmek istiyorum." diye konuştu.
Maddi zorluklar nedeniyle yaşamını gelen yardımlar sayesinde sürdüren Halil, İdrissa ve Hamit'in babasını bulmasıyla köylülerin de annesine inandığını ve artık herkesin kendisini "Adanalı Selma" olarak çağırmaya başladığını sözlerine ekledi.
"Bütün aile kızımı görmeyi bekliyoruz"Halil'in Adana'nın Tuzla köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan babası Sarı, kendisine telefonla ulaşan AA muhabirine kızına ulaşmak için çok çaba harcadığını fakat maddi yetersizlikler nedeniyle bunu başaramadığını vurguladı.
Sarı, şunları söyledi:
"Kızımla ilk kez telefonda görüştüğümde çok sevindim, yıllardır özlemini çekiyordum. Kızımın telefonu olmadığı için başkalarının telefonu vasıtasıyla konuşuyordum. Selma'nın artık kendi telefonu var ve artık daha rahat iletişim kurabiliyoruz. İlk görüştüğümüzde evli değildi. Daha sonra evlendiğini ve iki çocuğu olduğunu öğrendim. Onu daimi olarak yanıma almak istiyordum fakat şimdi sadece görsem bile yeter de artar bana."
Annesi Abdurrahman ile resmi nikahları olmadığı için Selma'nın Türkiye'den vize alamadığını dile getiren Sarı, "Bütün aile kızımı görmeyi arzuluyoruz." diye konuştu.
Maddi durumu iyi olmadığı için kendisinin Kamerun'a gidemediğine dikkati çeken Sarı, yetkililere kızını görebilmesi için yardımcı olmaları çağrısında bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.