Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2498.93
BIST 100
9688.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Ramazan Bayramı için sayılı günler kalırken birçok kişi 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? sorusuna yöneldi. 2023 yılı için bayram ikramiyesi henüz belli olmadı.
2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
23 Mart 2023 13:33:04
Ramazan Bayramı için sayılı günler kalırken birçok kişi 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? sorusuna yöneldi. 2023 yılı için bayram ikramiyesi henüz belli olmadı.

Ramazan Bayramı için sayılı günler kalırken birçok kişi 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? sorusuna yöneldi. 2023 yılı için bayram ikramiyesi henüz belli olmadı.

Ramazan-ı Şerif'in gelmesinin ardından birçok kişi bayram ayında ödenecek ikramiyeler için arama motorlarına yöneldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en düşük emekli maaşı ile alakalı açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarının taban fiyatlarının yetersizliğine değinen Bakan Bilgin, konuşmasınabayram ikramiyeleri açıklamasını da ekledi. Emekli maaşı zammı için çalışmalar yürütüldüğünün de altını çizen Bakan Bilgin, yapılan çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edileceğini ve nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceğinin de altını çizdi. Yapılan açıklamalardan sonra emekli maaşı zammı ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi kimlere verilir? gibi sorular da hız kazandı. 2023 senesinde ödenecek bayram ikramiyesi tutarları için henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi Bin 100 lira olarak ödendi. Emekli maaşı taban fiyatlarında yapılacak güncellemelerde bayram ikramiyesi tutarlarında değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor.

ikramiye_693d3a7728f3a2a693b39c1ce3c54f46.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyesi için yeni düzenleme yapılacağını duyurdu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada; "5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım. Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir." ifadelerine yer verdi. Emekli bayram ikramiyesi için çalışmalar yaptığını söyleyen Bilgin, düzenleme için ayrıntılı bir şekilde çalıştığının da altını çizdi. Bayram ikramiyesi için yapılan açıklamalardan sonra bayram ikramiyesi memura verilir mi? sorusu da merak edilenler arasında yer aldı. Eski düzenlemelere göre memurların ikramiye alabilmesi 30 yıl ile sınırlıydı. Yani memurlar 30 yılı aşkın bir sürede faaliyet gösteriyor olsa bile ancak 30 yıllık çalışma süresi için ikramiye alabiliyorlardı. Ancak 2014 senesinde Anayasa'da yer alan bu kanun hükmü için iptal kararı alındı. Alınan bu karar ile memurların ikramiye için çalışma süresi sorunu ortadan kalktı. Memura hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyesi çalışma sürelerinin tamamı için ödenir.

para_57b3b167cfae86985d0cc8fc8204a2d2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? sorusu da birçok kişinin merak ettiği konuların başında yer alıyor. Bakan Bilgin bayram ikramiyesi için yeni düzenlemeler yapılacağını duyurdu. Ancak bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara geçeceği hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Ramazan Bayramı için ödenmesi gereken bayram ikramiyesi tutarının bayram öncesinde hak sahiplerinin hesaplarına geçmesi bekleniyor. Ayrıca vatandaşlar bayram ikramiyesi kimlere verilir? sorusuna da yanıt arıyor. Bayram ikramiyesi emekli aylığı, malullük aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm geliri ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar bayram ikramiyesi alabiliyor. Yine bunların yanında şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular, muharip gaziler, terörden zarar görmüş sivil yurttaşlar ve güvenlik korucuları da emekli ikramiyesi alabilecek kişiler arasında. Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamalar doğrultusunda emekli ikramiyesi alabilecek vatandaşlar arasında EYT'liler de bulunuyor.