2020 yılında 258 kalıcı eser ve 14 bin briket ev
İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor.
İHH, çeşitli ülkelerde hayatlarını zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan insanlar için kalıcı vakıf eserleri inşa ediyor. Bölge insanlarının ihtiyaçları için yapılacak eserleri belirleyen İHH, ülke şartlarına göre projeleri geliştiriyor ve inşa edilmesi adına hayırseverlerin destekleriyle çalışmalar başlatıyor. Hayırseverler, sadaka-i cariye hükmündeki bu eserleri tek başına inşa edebildiği gibi aile, arkadaş grubu, iş arkadaşları veya akrabalarla da bir araya gelerek hayata geçirilebiliyor.
Bu kapsamda İHH; 3 adet sağlık ocağı, 12 okul, 12 kültür merkezi, 1 eğitim merkezi, 21 camii, 16 kuran kursu, 190 adet barınak ev, 3 yetimhane ve 14 bin briket evin yapımı tamamlayıp bölge halkının hizmetine sundu.
Kalıcı eserler Asya, Afrika ve Ortadoğu’da
2020 Yılında yapımı tamamlanan kalıcı eserler; Benin, Mali, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Sudan, Somali, Suriye, Tunus, Azerbaycan, Uganda, Pakistan, Sri Lanka, Nepal ve Tayland(Patani) ülkelerinde hizmete açıldı.
Suriye’de 14 bin Briket ev
İç savaşın 10. Yılını geride bırakan Suriye halkı için “Mazluma çatı ol” kampanyası başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında 14 bin adet briket evin yapımını tamamlayıp ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti.
Suriye'de savaşın başladığı andan itibaren gıda, sağlık, barınma, okul gibi birçok alanda çalışmalar yürüten İHH, hayata geçirdiği betonarme ve briket ev projeleriyle geçen yıl binlerce aile, çadırlardan kurtarılarak sıcak yuvaya kavuşma imkânı buldu. Bölgede yeni briket inşa çalışması devam ediyor.
Projeler devam ediyor
Dünyanın dört bir yanındaki 123 ülkede faaliyet yürüten İHH, bağışçıların destekleriyle 2021 yılında farklı ülkelerde 202 kalıcı eser ve binlerce briket evin yapımına devam ediyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.